14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο Jony Ive και ο σχεδιαστής της Dior Kim Jones συζήτησαν για το περιβαλλοντικό κόστος του σχεδιασμού, για το μέλλον κ.α

    Η επερχόμενη έκδοση του Document Journal συμπεριλαμβάνει μια πολύ ενδιαφέρον συζήτηση μεταξύ του υπεύθυνου σχεδιασμού της Apple Jony Ive και του Kim Jones που είναι Creative Director στην Dior Men από το 2018.

    Πριν από την κυκλοφορία του περιοδικού τον Μάιο ολόκληρη η συνέντευξη έγινε διαθέσιμη σήμερα.

    O Ive μίλησε για την περιβαλλοντική ευθύνη του σχεδιασμού τονίζοντας πως αν οι ευθύνες του σχεδιασμού σου έχουν τα σωστά κίνητρα και αξίες τότε όλα τα άλλα ακολουθούν μια ομαλή σειρά. Ο Ive τόνισε πως το να είσαι μια καινοτόμος εταιρεία σημαίνει πως έχεις και σημαντικά θέματα που πρέπει να ξεπεράσεις με τον σωστό τρόπο.

    “Οι πιο σύνθετες ευθύνες έχουν να κάνουν με την κοινωνία και την ίδια την κουλτούρα γιατί εξ ορισμού όταν καινοτομείς τότε κάνεις κάτι νέο και σίγουρα θα υπάρξουν επιπτώσεις που δεν μπορείς να προβλέψεις. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα είναι το που λες ότι σου αναλογεί η δική σου ευθύνη, χρονολογικά. Αυτό που εννοώ είναι πως η ευθύνη σου δεν τελειώνει με το που στέλνεις ένα προϊόν στην αγορά. Αν δημιουργείς κάτι νέο και υπάρχουν απρόβλεπτες συνέπειες έχεις πάντα την ευθύνη να απαντήσεις με τον σωστό τρόπο σε όλες αυτές”

    Ο Jones ανέφερε πως υπάρχουν φορές που αφήνει στην άκρη σχέδια που έχουν όλα τα φώτα να ολοκληρωθούν για κάποια άλλη στιγμή. Ο παραλληλισμός που έκανε ο Ive με βάση αυτό και την τεχνολογία ήταν ο εξής:

    “H δική μου συσχέτιση πάνω σε αυτό είναι όταν έχεις μια ιδέα που δεν μπορεί όμως να υλοποιηθεί από την τεχνολογία εκείνη την στιγμή. Όταν έχει μια ιδέα που είσαι σίγουρος για αυτή αλλά δεν μπορείς καν να την παρουσιάσεις ούτε ως ένα πρωτότυπο. Συχνά έχουμε ιδέες και περιμένουμε δουλεύοντας παράλληλα στην τεχνολογία που θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα. Είναι μια περίεργη υπομονή που είναι όμως απαραίτητη όταν νιώθεις καλά για την κατεύθυνση που έχει μια ιδέα και απλά πρέπει να περιμένεις για να ωριμάσει η τεχνολογία”

    Μπορείτε να διαβάσετε όλη την συνέντευξη στο Document Journal website.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles