Φήμες θέλουν την Apple να λανσάρει το 16 ιντσών MacBook Pro της τον Οκτώβριο σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σήμερα και πηγή από την παραγωγική αλυσίδα της Apple στην Economic Daily News. Το δημοσίευμα επίσης κάνει λόγο για αναβαθμισμένα μοντέλα των 13 ιντσών MacBook Pro και MacBook Air την ίδια περίοδο.

Διαβάζουμε λοιπόν εκ νέου πως το 16 ιντσών νέο MacBook Pro θα έρθει με μια οθόνη ανάλυσης 3072×1920 LCD, που είναι μεγαλύτερη από αυτή των 2880×1800 που έχουμε στα τωρινά15-ιντσών MacBook Pro.

Στον τομέα της κοστολόγησης και όπως αναμενόταν το 16 ιντσών αυτό μοντέλο θα έχει την υψηλότερη τιμή στην γραμμή των MacBook της Apple μέχρι σήμερα. Οι πρώτες προβλέψεις κάνουν λόγο για μια τιμή που στο βασικό μοντέλο θα ανέρχεται κοντά στα $3000. Έτσι λοιπόν αυτόματα αυτό το laptop θα απευθύνεται σε επαγγελματίες και pro χρήστες που αναζητούν και ως χαρακτηριστικό την φορητότητα.

Αν και η Apple μόλις ανανέωσε το MacBook Air προσφέροντας μια True Tone τεχνολογία σε αυτό το μοντέλο άφησε τον ίδιο επεξεργαστή με τον προκάτοχο του. Μια αναβάθμιση του λοιπόν και σε αυτό τον τομέα αναμένεται τον Οκτώβριο ενώ ίσως δούμε και ένα νέο πληκτρολόγιο να ενσωματώνεται σε αυτό με έναν scissor switch μηχανισμό.

Για την αναβάθμιση του 13 ιντσών MacBook Pro τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Η Apple πρόσφατα αναβάθμισε αυτό το μοντέλο. Οι φήμες βέβαια θέλουν την Apple να φέρνει στην αγορά μια έκδοση του με 32 GB RAM.