14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το θέμα με τις iPhone μπαταρίες συνεχίζει και δημιουργεί εκνευρισμό

    tim-cook

    Η Apple αναγκάστηκε να παρουσιάσει ένα δωρεάν πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών για συγκεκριμένα μοντέλα iPhone 6S όπως σας ενημερώσαμε τους προηγούμενους μήνες.

    Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε όταν μια υπηρεσία στην Κίνα ανακάλυψε πως μερικά iPhones έκλειναν απότομα μόλις το ποσοστό της μπαταρίας άγγιζε το 30% περίπου.

    Το πρόγραμμα όμως αυτό της Apple έχει δημιουργήσει αρκετή αγανάκτηση. Πολλοί χρήστες ήταν εκείνοι που είδαν το iPhone 6S τους να έχει αυτό το θέμα – πολλοί αναγνώστες μας επίσης – αλλά όταν απευθύνθηκαν σε ένα Apple Premium Service Provider στην χώρα μας τους αρνήθηκε να γίνει αυτή η αλλαγή γιατί ο σειριακός αριθμός της συσκευής δεν αντιστοιχούσε σε αυτά που έχει δώσει η Apple για δωρεάν αντικατάσταση.

    Σαν να μην έφτανε αυτό δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι χρήστες που ξεκίνησαν να κάνουν παράπονα για παλαιότερα μοντέλα που φαίνεται να έχουν το ίδιο πρόβλημα και συγκεκριμένα κάτοχοι iPhone 6 ή ακόμη και iPhone 5S.

    Με βάση το παραπάνω ξεκίνησε η φήμη πως η Apple θα εκκινούσε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών και για τα iPhone 6.

    H Apple δεν έκανε κάποια δήλωση ενώ μετέπειτα πηγές από την εταιρεία ανέφεραν στο Apple Insider πως “δεν υπάρχει κάποιο πλάνο ή βάση για ένα νέο πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών για τα iPhone 6. Όχι τουλάχιστον ακόμη.”

    Η Apple από την πλευρά της κρατάει στατιστικά για την χρήση της μπαταρίας των iPhone. Έτσι λοιπόν αν ένα iPhone 6 παρουσιάσει αυτό το πρόβλημα αυτόματα η Apple έχει την δυνατότητα καταγραφής του.

    Το θέμα είναι πως πολλές iPhone 6 συσκευές έχουν παλαιές μπαταρίες – μικρότερη απόδοση και έτσι το πρόγραμμα αντικατάστασης για αυτές είναι αρκετά δύσκολο να γίνει πραγματικότητα.

    Εν κατακλείδι εσφαλμένα ή όχι υπάρχουν πλέον πολλοί καταναλωτές που πιστεύουν πως έχουν πρόβλημα με την μπαταρία στο iPhone τους ακόμη και αν αυτό δεν ανήκει στο πρόγραμμα της δωρεάν αντικατάστασης της Apple.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles