Sunday, May 31, 2020

Το θέμα με τις iPhone μπαταρίες συνεχίζει και δημιουργεί εκνευρισμό

tim-cook

Η Apple αναγκάστηκε να παρουσιάσει ένα δωρεάν πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών για συγκεκριμένα μοντέλα iPhone 6S όπως σας ενημερώσαμε τους προηγούμενους μήνες.

Το πρόγραμμα αυτό ξεκίνησε όταν μια υπηρεσία στην Κίνα ανακάλυψε πως μερικά iPhones έκλειναν απότομα μόλις το ποσοστό της μπαταρίας άγγιζε το 30% περίπου.

Το πρόγραμμα όμως αυτό της Apple έχει δημιουργήσει αρκετή αγανάκτηση. Πολλοί χρήστες ήταν εκείνοι που είδαν το iPhone 6S τους να έχει αυτό το θέμα – πολλοί αναγνώστες μας επίσης – αλλά όταν απευθύνθηκαν σε ένα Apple Premium Service Provider στην χώρα μας τους αρνήθηκε να γίνει αυτή η αλλαγή γιατί ο σειριακός αριθμός της συσκευής δεν αντιστοιχούσε σε αυτά που έχει δώσει η Apple για δωρεάν αντικατάσταση.

Σαν να μην έφτανε αυτό δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι χρήστες που ξεκίνησαν να κάνουν παράπονα για παλαιότερα μοντέλα που φαίνεται να έχουν το ίδιο πρόβλημα και συγκεκριμένα κάτοχοι iPhone 6 ή ακόμη και iPhone 5S.

Με βάση το παραπάνω ξεκίνησε η φήμη πως η Apple θα εκκινούσε ένα πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών και για τα iPhone 6.

H Apple δεν έκανε κάποια δήλωση ενώ μετέπειτα πηγές από την εταιρεία ανέφεραν στο Apple Insider πως “δεν υπάρχει κάποιο πλάνο ή βάση για ένα νέο πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών για τα iPhone 6. Όχι τουλάχιστον ακόμη.”

Η Apple από την πλευρά της κρατάει στατιστικά για την χρήση της μπαταρίας των iPhone. Έτσι λοιπόν αν ένα iPhone 6 παρουσιάσει αυτό το πρόβλημα αυτόματα η Apple έχει την δυνατότητα καταγραφής του.

Το θέμα είναι πως πολλές iPhone 6 συσκευές έχουν παλαιές μπαταρίες – μικρότερη απόδοση και έτσι το πρόγραμμα αντικατάστασης για αυτές είναι αρκετά δύσκολο να γίνει πραγματικότητα.

Εν κατακλείδι εσφαλμένα ή όχι υπάρχουν πλέον πολλοί καταναλωτές που πιστεύουν πως έχουν πρόβλημα με την μπαταρία στο iPhone τους ακόμη και αν αυτό δεν ανήκει στο πρόγραμμα της δωρεάν αντικατάστασης της Apple.

Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!