23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Τι περιμένουμε να δούμε στο νέο iOS 9 Apple TV στις 9 Σεπτεμβρίου

    tim-cook-apple-tv

    Η Apple επιβεβαίωσε το media event της για τις 9 Σεπτεμβρίου όπου και θα παρουσιάσει τα iPhone 6S και iPhone 6S Plus ενώ κατά πάσα πιθανότητα και με βάση και το κείμενο της ίδιας της πρόσκλησης αναμένουμε και την εμφάνιση του πολυαναμενόμενου νέου Apple TV.

    Οι φήμες για ένα νέο Apple TV έχουν ξεκινήσει από το 2014. Νωρίτερα φέτος και πιο συγκεκριμένα στο WWDC keynote τον Ιούνιο η Apple είχε σχεδιάσει να το παρουσιάσει αλλά την τελευταία στιγμή πήρε την απόφαση να το καθυστερήσει για το επόμενο event της το Φθινόπωρο.

    Η βασική αιτία πίσω από αυτή την απόφαση όπως όλα έδειξαν ήταν πως η Apple ήθελε να εστιάσει και να ρίξει το βάρος της στο iOS 9 εκείνη την περίοδο μην έχοντας έτσι την πολυτέλεια να τοποθετήσει πολλούς μηχανικούς της πίσω από το νέο λογισμικό του Apple TV.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το νέο Apple TV έχει την κωδική ονομασία J34 και θα είναι το πρώτο μοντέλο στην ιστορία της σειράς που θα τρέχει ένα πλήρως iOS λογισμικό. Πιο συγκεκριμένα το λογισμικό του νέου Apple TV θα είναι μια τροποποιημένη έκδοση του iOS 9 για την τηλεόραση. Επιπλέον περιμένουμε νέο hardware με σημαντικές αναβαθμίσεις σε σχέση με το τωρινό μοντέλο.

    Νέος hardware σχεδιασμός 

    Apple-TV-mockup-Curved.de-002

    Ύστερα από σχεδόν 5 χρόνια με την ίδια εμφάνιση το επόμενο Apple TV θα αλλάξει εξωτερικά σημαντικά. Αναμένουμε να δούμε μια λεπτότερη συσκευή και λίγο πιο πλατιά. Ο πλαστικός του χαρακτήρας μάλλον θα παραμείνει έτσι ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη συμβατότητα με routers και συσκευές bluetooth.

    Νέο χειριστήριο 

    Apple-TV-mockup-Curved.de-006

    Ένα σημαντικό και νέο χαρακτηριστικό του νέου Apple TV θα είναι το χειριστήριο του. Έτσι λοιπόν αναμένουμε ένα μεγαλύτερο χειριστήριο με μεγαλύτερα κουμπιά. Πηγές του 9to5Mac έχουν αναφέρει μάλιστα πως μέσα στον κώδικα του OS X El Capitan υπάρχουν πληροφορίες για χρήση αυτού του χειριστηρίου μέσω χειρονομιών και αφής. Με αυτό το σκεπτικό δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν δούμε στο νέο χειριστήριο της Apple ακόμη και ενσωματωμένη την νέα Force Touch τεχνολογία που έκανε το ντεμπούτο της στο Apple Watch.

    Το νέο χειριστήριο επίσης θα έχει τόσο Bluetooth όσο και Infrared τεχνολογία κάτι που σημαίνει πως η απόκριση του θα είναι κατά πολύ καλύτερη από τον προκάτοχο του και ίσως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και για παιχνίδια που μπορεί να κάνουν και αυτά με την σειρά τους το ντεμπούτο τους στο Apple TV.

    Τέλος και με βάση πάντα τα όσα αποκαλύπτει ο κρυμμένος κώδικας του El Capitan το νέο χειριστήριο θα έχει και κάποιας μορφής τεχνολογίας ήχου που θα έχει ενσωματωθεί σε αυτό. Μια θεωρία κάνει λόγο για ένα μικρό ηχείο μια δεύτερη για την ύπαρξη εισόδων ακουστικών ενώ η τρίτη θεωρία που συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες είναι η ύπαρξη ενός μικροφώνου έτσι ώστε να υπάρχει ενεργοποίηση της Siri.

    Υποστήριξη της Siri

    proactive

    O πάντα αξιόπιστος John Paczkowski του BuzzFeed, ανέφερε πως το επόμενης γενιάς Apple TV θα φέρει υποστήριξη της ψηφιακής βοηθού της Apple Siri. Όπως αναφέρουμε και πιο πάνω η ύπαρξη ενός μικροφώνου στο χειριστήριο είναι εφικτή έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να χρησιμοποιεί μια σειρά φωνητικών εντολών για να χειρίζεται από απόσταση το Apple TV και το περιεχόμενο του.

    Αναζήτηση 

    Ίσως δούμε και με βάση τα όσα έχουμε αναφέρει παραπάνω ένα βελτιωμένο τρόπο αναζήτησης περιεχομένου στο νέο Apple TV δανειζόμενο την νέα μηχανή αναζήτησης – το λεγόμενο proactive search που θα δούμε με την έλευση του iOS 9.

    App Store + Developer SDK

    Η ύπαρξη ενός App Store για το νέο Apple TV καθώς και ένα πλήρες Development Kit για τους προγραμματιστές είναι ακόμη δύο σημαντικά χαρακτηριστικά που αναμένουμε να δούμε. Οι φήμες θέλουν ήδη να έχουν δημιουργηθεί οι πρώτες εφαρμογές που θα είναι σχετικές με βίντεο αρχικά ενώ όλοι περιμένουν και την έλευση παιχνιδιών.

    Ουσιαστικά θα έχουμε ένα App Store όπως στο iPhone και στο iPad που θα μπορεί να υποστηρίζει εφαρμογές και παιχνίδια τρίτων.

    Περισσότερος αποθηκευτικός χώρος και γρηγορότερος επεξεργαστής 

    Έτσι ώστε να καταφέρει το Apple TV να υποστηρίξει όλα αυτά τα νέα χαρακτηριστικά αναμένουμε πως εσωτερικά του θα βρίσκετε ένας νέος διπύρηνος επεξεργαστής – παραλλαγή του A8 που συναντούμε στα τωρινά iPhone 6.

    Επίσης μιας και θα έχουμε ύπαρξη App Store σίγουρα το νέο Apple TV θα πρέπει να αναβαθμιστεί σημαντικά και στον χώρο της αποθήκευσης. Το τωρινό μοντέλο έχει 8 GB flash και 512 MB Ram. Στο νέο Apple TV αναμένουμε την διπλάσια Ram και μια χωρητικότητα που θα ξεκινάει τουλάχιστον από τα 32 GB.

    Ανανεωμένη διεπαφή χρήστη

    appletvios7

    Το 9to5Mac αναφέρει πως θα υπάρξει ανασχεδιασμός και στην διεπαφή του χρήστη δίνοντας στο Apple TV ένα χαρακτήρα πιο κοντά στο iPhone και στο iPad. Η γενική αισθητική θα παραμείνει η ίδια με πολλούς να πιστεύουν πως η νέα εμφάνιση θα μοιάζει με το mock up της φωτογραφίας παραπάνω.

     

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles