Τι περιμένουμε από το Apple event στις 9 Μαρτίου

0
203

AP_apple_event_keynote_04_jef_140909_4x3_992

Όταν ο CEO Tim Cook ανέφερε πως η Apple θεωρεί την λέξη “Early” να είναι οι πρώτοι 4 μήνες του νέου χρόνου οι περισσότεροι από εμάς υποθέσαμε πως το Apple Watch θα γίνει διαθέσιμο κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο. Το “Spring Forward” λοιπόν event που ανακοίνωσε χθες η Apple δείχνει να είναι το κατάλληλο ντεμπούτο της νέας αυτής wearable συσκευής πριν από το επίσημο λανσάρισμα της τον επόμενο μήνα.

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τι περιμένουμε να δούμε από την Apple σε αυτό το πρώτο event για το 2015.

1. To Apple Watch θα αναλάβει τον κεντρικό ρόλο 

Σίγουρα ακόμη και αν η Apple δεν ανέφερε το “Spring Forward” στο event της (Τα ρολόγια έχουν springs – ελατήρια) θα αναμέναμε μια επίσημη παρουσίαση του Apple Watch από την εταιρεία. Η Apple έχει κάνει και άλλα event στην ιστορία της την Άνοιξη. Το πρώτο iPhone SDK είχε παρουσιαστεί μια τέτοια περίοδο πριν το WWDC του Ιουνίου. Επίσης είχαμε iPad event την άνοιξη αλλά ακόμη και το τελευταίο Apple TV παρουσιάστηκε μια τέτοια περίοδο. Οι φήμες θέλουν την Apple να δουλεύει εδώ και καιρό μάλιστα σε ένα νέο Apple TV και ένα MacBook Air. Πάρα αυτά το βάρος αυτής της παρουσίασης θα πέσει στο Apple Watch και έτσι θα αποτελέσει μεγάλη έκπληξη αν δούμε κάποιο άλλο προϊόν στις 9 Μαρτίου.

2. Η αγορά του Apple Watch 

Αν η Apple αφιερώσει όλο το event στο smartwatch της τότε θα αποτελέσει ένα ενδιαφέρον κομμάτι της παρουσίασης το πως κάποιος θα μπορεί να το αγοράζει και από που καθώς και τι επιλογές θα έχει. Επίσης ευχάριστη έκπληξη θα αποτελούσε αν ανέβαινε επί σκηνής η Angela Ahrendts για αυτό τον σκοπό και έτσι να είχαμε μια γυναικεία παρουσία μετά από πολλά χρόνια σε ένα τέτοιο event.

3. Η ποικιλία στα λουράκια και οι επιλογές του χρήστη

Κατά την ανακοίνωση του Apple Watch πίσω τον Σεπτέμβριο οι περισσότεροι υποθέσαμε πως τα λουράκια θα ήταν ένα μέτρο παραμετροποίησης του Apple Watch και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Αν δεν ήταν εξάλλου γιατί η Apple να τονίσει το πόσο εύκολο είναι ο χρήστης να τα αλλάξει. Πάρα αυτά όταν η Apple παρουσίασε τις διάφορες κατηγορίες του το σκηνικό έγινε λίγο θολό ως προς αυτή την επιλογή. Ιδανικά θα θέλαμε να αλλάζουν εύκολα μιας και θα είχε λογική να έχει κάποιος ένα sport λουράκι κατά την άθληση του το οποίο εν συνεχεία θα το αλλάζει σε κάτι πιο ακριβό κατά την βραδινή του έξοδο.

4. Η αυτονομία του Apple Watch

Μια απορία που πολλοί από εμάς έχουμε. Γνωρίζουμε πως η συσκευή έχει μια Retina οθόνη, γνωρίζουμε το μέγεθος της καθώς και τις δυνατότητες συνδεσμολογίας της. Έτσι λοιπόν αναμένουν αυτό που είπε ο Tim Cook σε συνέντευξη του μερικούς μήνες πριν – ο χρήστης θα πρέπει να το φορτίζει κάθε βράδυ. Σίγουρα ανάλογα με την χρήση που θα του κάνει κάποιος θα μπορεί να έχει μια αυτονομία και περισσότερο από μια μέρα όπως γίνεται και με το iPhone. Ιδανικά θα θέλαμε να δούμε μια αυτονομία 2-3 ημερών ή ακόμη καλύτερα 4 ημερών αλλά νομίζουμε πως κάτι τέτοιο είναι νωρίς ακόμη για αυτή την πρώτη έκδοση.

5. HomeKit, HealthKit, Apple Pay 

Ήδη έχουμε δει μια Apple TV εφαρμογή στο Apple Watch καθώς και μια εφαρμογή χρήσης της κάμερας του iPhone από απόσταση. Επίσης η Siri τείνει να ταυτιστεί όλο και περισσότερο με το HomeKit. Ο έλεγχος από απόσταση θα είναι ένα από τα δυνατά χαρτιά της συσκευής και μάλιστα σε όλες τις νέες πλατφόρμες υπηρεσιών της Apple. Κοινώς η διαδραστικότητα του iPhone θα μεταφερθεί στον καρπό σας για πολλές λειτουργίες.

6. Παρουσίαση εφαρμογών 

Οι φήμες θέλουν την Apple να δουλεύει εδώ και καιρό πάνω στο WatchKit έτσι ώστε κάποιο προγραμματιστές να έχουν έτοιμες εφαρμογές για την κυκλοφορία του. Η λογική λέει πως η εταιρεία θα παρουσιάσει μια σειρά εφαρμογών επί σκηνής από γνωστούς αλλά και όχι από τόσο γνωστούς προγραμματιστές.

7. Αξεσουάρ 

Πέρα από τα λουράκια και κάποια νέα Bluetooth 4.0 στάνταρ για την μουσική δεν φανταζόμαστε κάτι άλλο. Η Apple παρουσίασε έναν ξεχωριστό φορτιστή για το Apple Watch πίσω τον Σεπτέμβριο. Θα παρουσιάσουν κάποιο άλλο αξεσουάρ; Θα κάνουν αυτό τον φορτιστή προσβάσιμο για όλα τα μοντέλα; Ίσως ένα νέο σετ ασύρματων ακουστικών; Το τοπίο σε αυτό τον χώρο παραμένει θολό.

8. Διαδραστικότητα με το iPhone και iOS 8.3 

Η iOS 8.2 έχει να κάνει κατά κύριο λόγω με το Apple Watch. Βρίσκεται σε beta έκδοση για μήνες αλλά τελευταία δεν είδαμε κάποια αναβάθμιση αυτής. Αντί αυτού είδαμε μια νέα beta εξ ολοκλήρου της iOS 8.3 που πάλι έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό με την ενσωμάτωση του Apple Watch στο οικοσύστημα του iOS. Αυτή η έκδοση βρίσκεται στην 2η beta της τώρα. Υπάρχει λοιπόν περίπτωση η Apple να δημιούργησε την iOS 8.2 έτσι ώστε οι προγραμματιστές της να έχουν πρόσβαση στο WatchKit και να λανσάρει στο κοινό απ ευθείας την iOS 8.3 έκδοση. Από την άλλη ίσως τελικά δούμε την 8.2 στο κοινό που θα δώσει περισσότερο χρόνο στην Apple για να κάνει διορθώσεις για την 8.3. Όποια έκδοση πάντως και να κυκλοφορήσει σε αυτή θα υπάρχει η νέα εφαρμογή του Apple Watch με την αντίστοιχη εφαρμογή Υγείας του καθώς και η είσοδος των WatchKit extensions.

9. Ημερομηνία διάθεσης 

Οι παρουσιάσεις των iPhone θέλουν την ίδια την συσκευή να γίνετε διαθέσιμη σε ένα διάστημα 10 ημερών. Σε άλλες παρουσιάσεις hardware η διαθεσιμότητα ήταν άμεση. Μιας όμως και δεν είχαμε ξανά ένα smartwatch είναι πολύ δύσκολο κάποιος να προβλέψει την ακριβή ημερομήνια διάθεσης του Apple Watch. O Tim Cook έχει αναφέρει ως ημερομηνία τον Απρίλιο στην τελευταία αναφορά του και έτσι ίσως μετά από αυτό το event χρειαστεί να περιμένουμε λίγο ακόμη.

10. Τιμολόγηση

Γνωρίζουμε ήδη πως το Apple Watch Sport θα έχει τιμή εκκίνησης τα $349. Από εκεί και έπειτα για τις υπόλοιπες εκδόσεις μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε και είναι όλα ανοιχτά με την χρυσή έκδοση του να αγγίζει ακόμη και $9999 ή και περισσότερο.

11. One more thing 

Για εμάς μια ευχάριστη έκπληξη θα ήταν ένα νέο ανανεωμένο Apple TV!

Σχολιασμός στο φόρουμ