19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Τι μπορεί -πλέον- να κάνει το Apple Watch χωρίς το iPhone

    new-apple-watch-models

    Ακόμη και χωρίς την χρήση του iPhone, μπορείτε πλέον να κάνετε αρκετά πράγματα, φορώντας μόνο το Apple Watch.

    Το Apple Watch και το iPhone, μπορεί να είναι δύο συσκευές που δουλεύουν καλύτερα “παρέα”, αλλά αξιοσημείωτο είναι πως το Apple Watch μπορεί να είναι αρκετά λειτουργικό και από μόνο του ως συσκευή. Αν αφήσετε το iPhone στο σπίτι, τότε διαβάστε παρακάτω τι θα μπορείτε να κάνετε μόνο με το Apple Watch.

    Μπορεί να σας δείχνει την ώρα

    Όπως ήταν αναμενόμενο, ο χρονομετρητής θα δουλεύει όπως ακριβώς είχε διαφημιστεί από την ίδια την Apple, ενώ θα είστε σε θέση να θέσετε κάποια ξυπνητήρια και χρονόμετρα, να δείτε πληροφορίες από το ημερολόγιό σας και άλλα πολλά.

    Το μόνο που θα λείπει όταν θα βρίσκεστε μακρυά από το iPhone σας, είναι ένα παρωδικό ping το οποίο γίνεται προκειμένου να επιβεβαιώσει το Apple Watch πως η ώρα είναι ίδια με την αντίστοιχη στο iPhone. Ωστόσο, αν σκοπεύετε να μην χρησιμοποιείτε το iPhone σας για μήνες, τότε και πάλι θα είστε μια χαρά και χωρίς προβλήματα.

    Μπορεί να αναπαράγει μουσική και να αναπαράγει το album των αγαπημένων σας φωτογραφιών

    Ακόμη και χωρίς το iPhone σας στην τσέπη, θα είναι δυνατό να αναπαράγετε μουσική από το Apple Watch, για τα τραγούδια τα οποία έχετε αποθηκεύσει στην συσκευή (μέχρι και 2GB). H αναπαραγωγή θα γίνεται μέσω του Apple Watch και θα μπορείτε να ακούσετε τα τραγούδια μέσω κάποιων Bluetooth ακουστικών. Θα είναι δυνατό επίσης να δείτε κάποιες φωτογραφίες που έχουν αποθηκευτεί τοπικά από το iCloud Photo Library (μέχρι και 75ΜΒ).

    Τα υπόλοιπα τραγούδια και φωτογραφίες σας είναι ασφαλή στη συσκευή σας, αλλά δεν θα είναι προσβάσιμα μέχρι να συνδέσετε το iPhone με το Apple Watch.

    Μπορεί να συνεχίσει να μετράει τα δεδομένα fitness (αλλά όχι την απόσταση που έχετε διανύσει)

    Μπορείτε να βγείτε και να τρέξετε χωρίς να πάρετε μαζί το iPhone σας, καθώς το ρολόϊ θα συνεχίσει να μετράει τα δεδομένα fitness – συμπεριλαμβανομένου των καρδιακών παλμών, του μετρητή βημάτων, του μετρητή αναρρίχησης, την ώρα που είστε καθιστοί/όρθιοι και άλλα.

    Όλες αυτές οι πληροφορίες, αποθηκεύονται τοπικά στο ρολόι σας, όσο είστε μακρυά από το iPhone, ενώ συγχρονίζονται κατευθείαν με την εφαρμογή Health αμέσως μόλις συνδεθεί με το iPhone σας. Δεν θα είναι δυνατό να παρακολουθείτε την απόσταση ή συγκεκριμένες διευθύνσεις, καθώς το Apple Watch δεν διαθέτει δέκτη GPS.

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay και το Passbook

    Ακόμη και το Apple Pay μπορεί να είναι λειτουργικό, όταν το iPhone σας δεν είναι συνδεδεμένο με το Apple Watch. Το Apple Watch αποθηκεύει τοπικά τις κάρτες σας και ξεχωριστά από το iPhone. Μόλις ενεργοποιήσετε το Apple Pay και το πλησιάσετε κοντά σε κάποιο τερματικό πληρωμής, τότε το Apple Watch θα χρησιμοποιήσει το τερματικό πληρωμής για να μεταφέρει και να πιστοποιήσει την πληρωμή/συναλλαγή. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να έχετε πάνω σας το iPhone σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay.

    Το ίδιο ισχύει και για το Passbook. Οποιαδήποτε gift card, κάρτα επιβίβασης ή κάποια κάρτα μέλους που έχετε προσθέσει στο iPhone, τότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά από το Apple Watch, χωρίς να έχετε το iPhone συνδεδεμένο.

    Δυνατότητα σύνδεσης στο Internet (σε σημεία που έχετε συνδεθεί προηγουμένως με το iPhone σας)

    Ακόμη και αν δεν έχετε το iPhone κοντά σας, με το νέο watchOS 2 του Apple Watch, μπορείτε πλέον να συνδεθείτε σε κάποιο δίκτυο WiFi, εφόσον έχει συνδεθεί το iPhone κάποια στιγμή στο παρελθόν. Είτε είναι το τοπικό σας δίκτυο, είτε κάποιο δίκτυο σε κάποιο καφέ, είτε το δίκτυο στο σπίτι του φίλου σας, τότε το Apple Watch θα είναι δυνατό να συνδεθεί στο internet.

    Χρήση third-party apps

    Με τον ερχομό του watchOS 2, οι εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο Apple Watch, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε αυτές που είναι εγκατεστημένες και λειτουργού μέσω του iPhone και σε εκείνες που είναι εξ’ ολοκλήρου εγκατεστημένες στο ρολόϊ και δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί το iPhone προκειμένου να λειτουργήσουν.

    Οι εφαρμογές που χρειάζονται το iPhone για να λειτουργήσουν, μπορούν να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά. Το πρώτο και βασικό είναι πως η εφαρμογή είναι εγκατεστημένη στο iPhone και το interface “τρέχει” από το ρολόϊ. Το δεδομένα τα οποία φορτώνονται θα γίνονται cached, αλλά σε περίπτωση όπου το iPhone δεν είναι μέσα στην εμβέλεια τότε τα notifications δεν μπορούν να λαμβάνονται, τα διάφορα customized glances δεν θα μπορούν να λειτουργούν, ενώ οι εφαρμογές του WatchKit δεν θα μπορούν να είναι διαδραστικές. Κατά κάποιο τρόπο, θα είναι σαν να έχετε βάλει σε λειτουργία πτήσης το Apple Watch και περιμένετε να την απενεργοποιήσετε προκειμένου να αποκατασταθεί η σύνδεση με το iPhone.

    Οι εφαρμογές που λειτουργούν χωρίς την χρήση του iPhone, θα μπορούν να είναι λειτουργικές και χωρίς τη χρήση της συσκευής, σε περίπτωση που την έχετε αφήσει στο σπίτι. Τέτοιες εφαρμογές μπορεί να είναι εκείνες που χρησιμοποιούν τον μετρητή καρδιακών παλμών, εφαρμογές παιχνιδιών ή ακόμη και εφαρμογές που απαιτούν σύνδεση στο διαδίκτυο – θεωρώντας πως είστε συνδεδεμένοι σε κάποιο δίκτυο στο οποίο έχετε συνδεθεί προηγουμένως με την συσκευή σας.

    Τι ΔΕΝ μπορείτε να κάνετε με το Apple Watch σε περίπτωση που δεν είναι συνδεδεμένο με το iPhone

    Ακόμη, υπάρχουν κάποια πράγματα και χαρακτηριστικά τα οποία δεν θα είναι λειτουργικά, όταν το iPhone σας δεν είναι εντός της εμβέλειας του Apple Watch. Τέτοια χαρακτηριστικά είναι το GPS, καθώς το Apple Watch δε φέρει κάποιο δέκτη GPS. Επίσης, η Siri, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς χρησιμοποιεί κάποια δεδομένα τα οποία προέρχονται από το iPhone και απαιτεί σύνδεση διαδικτύου.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles