Thursday, May 28, 2020

Τι έκανε λάθος η Apple με το 2020 13 ιντσών MacBook Pro

Η Apple ανακοίνωσε το επόμενης γενιάς 13 ιντσών MacBook Pro. Στο νέο laptop επιτέλους έχουμε το τέλος του butterfly πληκτρολογίου και την αντικατάσταση του με το Magic Keyboard ενώ και εσωτερικά η Apple έχει αναβαθμίσει το hardware διατηρώντας την ίδια τιμολογιακή πολιτική με το μοντέλο που αντικαθιστά στην αγορά. Δυστυχώς υπάρχει όμως ένα χαρακτηριστικό του που είναι πραγματικά απογοητευτικό.

Όπως και άλλα MacBooks πριν από αυτό έτσι και το 2020 13 ιντσών MacBook Pro έχει ενσωματωμένη μια υποδεέστερη κατά πολύ 720p FaceTime HD κάμερα.

Γιατί αυτό;;; Ίσως και ο ίδιος ο Tim Cook να μην μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Άλλα μέχρι η Apple να κάνει αυτή την αλλαγή στην κάμερα και ειδικά στην γραμμή του MacBook Pro πάντα θα υπάρχουν ιστορίες που θα την κατηγορούν και περιπαικτικά, και ίσως όχι άδικα, θα αναφέρουν πως στα ακριβότερα MacBook της τσιγκουνεύεται να βάλει μια κάμερα της προκοπής….

Όπως έχουμε ήδη γράψει το νέο 13 ιντσών MacBook Pro προσφέρει την διπλάσια RAM από αυτή του 2019 μοντέλου. Επίσης έχει καλύτερο επεξεργαστή και κάρτα γραφικών και φυσικά το νέο πληκτρολόγιο. Πέρα από αυτό με το μοντέλο του 2019 δεν έχουν κάποια άλλη διαφορά και αυτό που χτυπάει για ακόμη μια φορά στο μάτι είναι η ίδια 720p FaceTime HD κάμερα.

Αυτή η κάμερα μάλιστα παραμένει είτε πληρώσεις για το βασικό μοντέλο στα $1299 είτε κάποιος πάει σε μια BTO απόφαση και δώσει για το νέο MacBook Pro $3.599.

Για να το κάνουμε αυτό ακόμη καλύτερο….η Apple έχει μια τέτοια κάμερα σε κάθε MacBook Pro από το 2011 και έπειτα!!!

Η Apple λοιπόν συνεχίζει να παίρνει περίεργες αποφάσεις σε ότι αφορά το κόστος ή την μείωση αυτού στο hardware που βάζει στα μηχανήματα της. Για χρόνια για παράδειγμα η εταιρεία επέμενε να ξεκινάει τα βασική μοντέλα του iPhone από τα 16GB αποθηκευτικού χώρου. Ο 5W USB φορτιστής που έρχεται με κάθε iPhone είναι ακόμη ένα τέτοιο παράδειγμα.

Στέφανος Κολοβός
O Στέφανος είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και έχει ένα πραγματικό έρωτα με την Apple. Ασχολείται με την τεχνολογία από μικρό παιδί. Αγαπημένη του συσκευή είναι το Apple Watch του που δεν το αποχωρίζεται ποτέ, ενώ λατρεύει το ποδόσφαιρο και το σινεμά.

Η LG πήρε παραγγελία για 20M OLED iPhone οθόνες φέτος βάζοντας τέλος στο μονοπώλιο...

Αν και η Samsung μέχρι και σήμερα είχε την αποκλειστικότητα ως προς την προμήθεια OLED οθονών για της ναυαρχίδες της Apple είχαμε...

Η Apple σταμάτησε να υπογράφει την iOS 13.4.1, μην επιτρέποντας τα downgrades από την...

Η Apple την περασμένη εβδομάδα κυκλοφόρησε την iOS 13.5 στο ευρύ κοινό φέροντας νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις στο παρασκήνιο.

Το iPhone 11 αντικαθιστά το iPhone XR ως το smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις...

Το iPhone 11 ήταν εκείνο το smartphone που σημείωσε τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως το πρώτο τρίμηνο του 2020 σύμφωνα με την εταιρεία...

Αυτά τα jailbreak tweaks δείχνουν γιατί το jailbreak είναι εδώ για να μείνει |...

Πλέον με την ευρεία διάθεση του unc0ver 5 jailbreak που καλύπτει όλες τις συσκευές που έχουν εγκατεστημένη την iOS 13.5 μια νέα...

Apple Pro Display XDR | Βραβεύτηκε ως η καλύτερη οθόνη της χρονιάς

Η Apple την περσινή χρονιά κυκλοφόρησε την Pro Display XDR - την απάντηση της στον χώρο των οθονών που απευθύνονται σε επαγγελματίες...

Οι παραβιάσεις δεδομένων έχουν πολλαπλά κόστη

Τα περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας δεν κοστίζουν στις επιχειρήσεις μόνο σε χρήμα. Συχνά συμβάλουν και σε μια αρνητική εργασιακή εμπειρία, η οποία με...
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!