24.4 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Τα iOS 15 και macOS Monterey προσομοιώνουν τον Spatial ήχο για μη Dolby περιεχόμενο με την νέα ‘Spatialize Stereo’ επιλογή

    Η iOS 15 παρουσιάστηκε στο WWDC 2021 και φέρνει νέα χαρακτηριστικά όπως νέα σχεδίαση στις ειδοποιήσεις, FaceTime προσθήκες χαρακτηριστικών κ.α. Η Apple επίσης έφερε και την υποστήριξη του Spatial ήχου που πλέον δουλεύει στο FaceTime και στο Apple TV και όχι μόνο.

    Χάρη στην νέα “Spatialize Stereo” επιλογή το iOS μπορεί να προσομοιώσει τον Spatial ήχο για μη Dolby περιεχόμενο κάτι που θα επιτρέπει την αναγνώριση της κίνησης του κεφαλιού του χρήστη που φοράει AirPods για να αλλάξει την κατεύθυνση του ήχου.

    Ο Spatial ήχος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με την iOS 14 πέρυσι δίνοντας μια καλύτερη εμπειρία ακρόασης στους χρήστες των AirPods Pro και AirPods Max. Χρησιμοποιεί ήχο που έχει καταγραφεί με Dolby τεχνολογία και προσομοιώνει μια 360 μοιρών εμπειρία ακρόασης.

    Κάποιες ταινίες και σειρές από εφαρμογές όπως η Apple TV+ και Disney+ είναι ήδη συμβατές με τον Spatial ήχο μιας και το περιεχόμενο τους είναι σε Dolby Atmos. Μέχρι σήμερα όμως αυτή η εμπειρία δεν μπορούσε να δοθεί και σε κανονικά βίντεο.

    Με την επιλογή λοιπόν Spartialize Stereo αυτό αλλάζει για τους χρήστες των AirPods Pro και AirPods Max. Φυσικά η εμπειρία ακρόασης δεν θα είναι εφάμιλλή με το Dolby περιεχόμενο αλλά η προσομοίωση κάνει αρκετά καλή δουλειά.

    Η ενεργοποίηση αυτού του χαρακτηριστικού γίνεται από το Κέντρο Ελέγχου όταν ο χρήστης κάνει αναπαραγωγή περιεχόμενου.

    Το χαρακτηριστικό αυτό μάλιστα είναι συμβατό και με το macOS Monterey.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.