Τα τεστ ήχου του DxOMark είναι πλέον γεγονός. Η εταιρεία μέχρι σήμερα ήταν γνωστή για τα ενδελεχή τεστ που κάνει στην κάμερα των smartphones και ελπίζει πως και με την νέα κατηγορία τεστ που εισήγαγε θα έχει την ίδια μεγάλη επιτυχία.

Το DxOMark τεστ ήχου ξεκίνησε με 5 διαφορετικά smartphones….

Η εταιρεία εξήγησε γιατί έκανε αυτή την κίνηση:

“Το μέγεθος της οθόνης και η ποιότητα της καθώς και τα χαρακτηριστικά της κάμερας και οι αποδόσεις για πολύ καιρό ήταν και συνεχίζουν να είναι βασικά κριτήρια για την αγορά ενός smartphones. Πάρα αυτά με τους χρήστες να κάνουν λήψεις βίντεο αλλά και να εστιάζουν στην αναπαραγωγή περιεχομένου βίντεο και ήχου στις mobile συσκευές τους η σημασία στην ποιότητα του ήχου έχει γίνει και αυτή ένα σημαντικό κριτήριο για την αγορά μιας συσκευής.”

Τα κριτήρια για την αξιολόγηση της εταιρείας στα τεστ ήχου είναι τα εξής:

  • Timbre (frequency response, treble/midrange/bass, total balance, volume dependency)
  • Dynamics (attack, bass precision, punch, volume dependency)
  • Spatial (wideness, balance, distance, localization)
  • Volume (maximum, minimum, user volume consistency)
  • Artefacts (noise, pumping, clipping, user artefacts, other artefacts)
  • [Recording] Background noise (directivity, noise profile, artefacts)

Τα πρώτα λοιπόν αποτελέσματα στον τομέα του ήχου έφεραν στην πρώτη θέση το Huawei Mate 20 X με ένα σκορ στα 75 ελάχιστα πιο ψηλά από το iPhone που ήρθε στην δεύτερη θέση. Αυτό βέβαια που δημιούργησε εντύπωση ήταν το γεγονός πως το iPhone XS Max ήταν αυτό που ήρθε στην δεύτερη θέση με το iPhone 11 Pro Max να καταλαμβάνει την τρίτη.