17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Τα AirTags αφαιρούνται από αλυσίδα καταστημάτων στην Αυστραλία για ανησυχίες που εκφράστηκαν ως προς την ασφάλεια των παιδιών

    Η αλυσίδα καταστημάτων Officeworks στην Αυστραλία αφαίρεσε από τα καταστήματα της (160 στην χώρα αυτή) την πώληση των AirTags.

    Η επιτροπή της χώρας για τους καταναλωτές ACCC εξέφρασε έντονες ανησυχίες για το πόση εύκολη είναι η πρόσβαση στην μπαταρία της συσκευής.

    Το Gizmodo αναφέρει πως ένας Reddit χρήστης εντόπισε πως το νέο αξεσουάρ της Apple δεν ήταν πλέον διαθέσιμο για αγορά στα καταστήματα αυτά. Αρχικά ούτε το προσωπικό των καταστημάτων γνώριζε τον λόγο αλλά ένας εκπρόσωπος της αλυσίδας αυτής έκανε επίσημη ανακοίνωση.

    Η εταιρεία και με βάση και το συμπέρασμα της επιτροπής της χώρας θεώρησαν πως η μπαταρία των AirTag μπορεί πολύ εύκολα να αφαιρεθεί από ένα παιδί.

    Το θέμα τώρα έχει μεταφερθεί στην ACCC που εκ νέου τόνισε πως ανησυχεί για την ευκολία που μπορεί ένα παιδί να αφαιρέσει την μπαταρία από αυτό το αξεσουάρ της Apple.

    Η αλήθεια είναι πως χρειάζεται μόνο μια μικρή πίεση και περιστροφή για να έχει κάποιος πρόσβαση στην μπαταρία ενός AirTag.

    Στην Αυστραλία γενικότερα υπάρχουν πολλές ανησυχίες για αυτό το είδος των μπαταριών που χρησιμοποιούν και τα AirTag αλλά και άλλες μικρές συσκευές. Από το 2013 έχουν καταγραφεί θάνατοι εξαιτίας κατάποσης αυτών των μπαταριών από παιδιά και σχεδόν 20 παιδιά την εβδομάδα βρίσκονται στην εντατική για αυτό τον λόγο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.