17.4 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Τα AirPods Pro 2 έχουν όλα όσα χρειάζεστε – αλλά υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που έκρυψε η Apple

    Η Apple ανακοίνωσε το AirPods Pro 2 κατά τη διάρκεια της εκδήλωσής της “Far Out”. Ενώ όλοι συνεχίζουν να μιλούν για το νέο Dynamic Island στη σειρά iPhone 14 Pro, υπάρχει ένα προϊόν που η εταιρεία του Κουπερτίνο ξεπέρασε τον εαυτό της – και είναι το AirPods Pro 2. Τα AirPods Pro 2 έχουν όλα όσα χρειάζεστε – και πολλά άλλα – αλλά η Apple δεν έχει ανακοινώσει ακόμη ένα χαρακτηριστικό που θα μπορούσε να προσφέρει.

    Το AirPods Pro 2 μπορεί να φαίνεται το ίδιο με την πρώτη ματιά, αλλά η Apple δημιούργησε ξανά αυτά τα ασύρματα ακουστικά. Αν και πρέπει ακόμη να δούμε πώς βελτιώθηκε σε πραγματικές συνθήκες δοκιμής οι υποσχέσεις της εταιρείας είναι εντυπωσιακές.

    Προσωπικά, το αυθεντικό AirPods Pro ταιριάζει πολύ καλά στα αυτιά μου. Το Active Noise Cancellation είναι εκπληκτικό και έτσι χωρίς υπερβολές είναι τα αγαπημένα μου ασύρματα ακουστικά όταν βρίσκομαι στο μετρό, κάνω ένα ταξίδι με λεωφορείο ή πρέπει να αποσυνδεθώ από τον κόσμο γενικότερα. Με την Apple να ισχυρίζεται ότι το νέο τσιπ H2 μπορεί να ακυρώσει τον θόρυβο έως και δύο φορές καλύτερα, αυτό είναι κάτι που ανυπομονώ να δοκιμάσω.

    Και αν το ANC έχει βελτιωθεί, έχει βελτιωθεί και η Λειτουργία Διαφάνειας. Η Apple το αποκαλεί τώρα Adaptive Transparency, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία μπορεί να «μειώνει τον δυνατό περιβαλλοντικό θόρυβο – όπως μια σειρήνα οχήματος που περνάει, εργαλεία κατασκευής ή ακόμα και δυνατά μπάσα ηχείων σε μια συναυλία».

    Επιπλέον, το AirPods Pro 2 έχει ένα άλλο πολυαναμενόμενο χαρακτηριστικό, το οποίο είναι ο έλεγχος αφής. Οι χρήστες μπορούν τελικά να χαμηλώσουν ή να αυξήσουν την ένταση σύροντας τα δάχτυλά τους στις πρύμνες των AirPods.

    Ενώ η Apple είχε τροποποιήσει την πρώτη θήκη AirPods Pro για να λειτουργήσει με την εφαρμογή Find My, η εταιρεία πρόσθεσε επιτέλους το τσιπ U1 στη θήκη φόρτισης MagSafe, καθιστώντας ευκολότερο από ποτέ τον εντοπισμό των ασύρματων ακουστικών – και επίσης την αναπαραγωγή ήχου χάρη στα ενσωματωμένα ηχεία του.

    Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, η εταιρεία προσθέτει επιπλέον μικρές άκρες αυτιών, ώστε το AirPods Pro 2 να έχει την απόλυτη εφαρμογή σε περισσότερα αυτιά. Έχοντας όλα αυτά κατά νου, υπάρχει ένα τελευταίο πράγμα που η Apple δεν ανέφερε κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας, αλλά θα μπορούσε να σημαίνει ότι αυτό το προϊόν θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο από ό,τι περιμέναμε.

    Το AirPods Pro 2 προσφέρει υποστήριξη Bluetooth 5.3, θα μπορούσε να φέρει νέα υποστήριξη κωδικοποιητή και αναπαραγωγή χωρίς απώλειες

    Πριν από μερικούς μήνες, η Bluetooth SIG ανακοίνωσε ότι είχε οριστικοποιήσει το LE Audio Spec, πράγμα που σημαίνει ότι οι εταιρείες θα μπορούσαν να κάνουν χρήση αυτής της τεχνολογίας.

    Ο Κωδικοποιητής Επικοινωνίας χαμηλής πολυπλοκότητας – LC3 εν συντομία – μπορεί να εκπέμπει με πολύ χαμηλότερους ρυθμούς μετάδοσης bit χωρίς να πέσει η ποιότητα ήχου που βλέπουμε αυτήν τη στιγμή με το πρότυπο Bluetooth – και το καλό είναι ότι η Apple το δοκιμάζει ήδη με το AirPods Max.

    Ένας προγραμματιστής μπόρεσε να ενεργοποιήσει αυτόν τον κωδικοποιητή με το πιο πρόσφατο υλικολογισμικό AirPods beta, λέγοντας ότι βελτιώνει την ποιότητα ήχου στις κλήσεις, αλλά κάτι έλειπε στο υλικό των AirPods: υποστήριξη Bluetooth 5.2.

    Ευτυχώς, το AirPods Pro 2 και το iPhone 14 το προσφέρουν, που σημαίνει ότι η Apple όχι μόνο μπορεί να υποστηρίξει υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης bit με αυτά τα προϊόντα, αλλά να προσφέρει κάποιο είδος ροής χωρίς απώλειες με το Apple Music.

    Αυτός ο νέος κωδικοποιητής θα μπορούσε να σας επιτρέψει να ακούτε τραγούδια, να παρακολουθείτε ταινίες και πολλά άλλα, με πολλά ασύρματα ακουστικά συνδεδεμένα ταυτόχρονα. Προς το παρόν, μπορείτε να συνδέσετε μόνο έως δύο AirPods από την ίδια πηγή.

    Ενώ η Apple φαίνεται να δοκιμάζει ακόμη αυτό το χαρακτηριστικό, η εταιρεία θα μπορούσε να ανακοινώσει μια επανάσταση στη ροή ήχου χάρη σε αυτόν τον νέο κωδικοποιητή και αυτό το νέο διαθέσιμο υλικό.

    Ενώ ανυπομονώ να επεκτείνει η Apple τις δυνατότητες του AirPods Pro 2, θα έλεγα επίσης ότι δεν πρέπει να περιμένετε από την εταιρεία να ανακοινώσει επίσημα την υποστήριξη για αυτόν τον νέο κωδικοποιητή. Για παράδειγμα, το νέο Apple TV 4K θα μπορούσε να προσφέρει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz χάρη στην υποστήριξη HDMI 2.1, αλλά μετά από ένα χρόνο, η εταιρεία δεν έχει ενημερώσει τον αποκωδικοποιητή για να προσφέρει αυτή την τεχνολογία στους χρήστες.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.