14.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Τα μελλοντικά Macs μπορεί να έχουν μέχρι 10ΤΒ’s χάρη σε τεχνολογία των Intel/Micron

    3d-nand

    Είναι γνωστό ότι οι δίσκοι SSD είναι εκπληκτικά γρήγοροι, αλλά ακόμη παραμένουν ακριβοί σε σχέση με τους κλασσικούς περιστρεφόμενους, δίνοντάς μας λιγότερο αποθηκευτικό χώρο στα σημερινά Macbooks σε σχέση με τα παλαιότερα. Πάρτε για παράδειγμα ένα κλασσικό 13″ Macbook Pro με κλασσικό σκληρό δίσκο των 500 GB στα 1100$, ενώ το μοντέλο των 128GB με SSD Retina είναι στα 1300$.

    Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει πολύ σύντομα χάρη σε μια νέα τεχνολογία 3D NAND που αναπτύσσει η Intel με την Micron, που τους επιτρέπει να “χωρέσουν” περισσότερη αποθηκευτική ικανότητα στον ίδιο χώρο με των σημερινών δίσκων.Με την τοποθέτηση κελιών flash το ένα πάνω στο άλλο, μέχρι και 32 στρώματα, μπορούν να τριπλασιάσουν την χωρητικότητα στο ίδιο μέγεθος τσιπ χωρίς να αυξάνεται η τιμή κατακόρυφα.

    Αξιοποιώντας αυτήν την τεχνολογία ένα σημερινό 2.5′ SATA drive μπορεί να φτάσει σε χωρητικότητα έως και 10ΤΒ και αντίστοιχα ένα M.2 drive που χρησιμοποιείται σήμερα από πολλά laptop μπορεί να φτάσει μέχρι τα 3.5ΤΒ!!!!!

    Η τεχνολογία αυτή είχε ξαναδεί το φως της δημοσιότητας το 2013 όταν η Samsung είχε επιδείξει ανάλογο κατόρθωμα με 24 επιστρώσεις κελιών αλλά δεν περπάτησε σε εμπορική εκμετάλλευση, αυτήν την φορά όμως η Intel και η Micron υποστηρίζουν ότι οι κατασκευαστές θα μπορούν να προμηθευτούν τα τσιπ αυτά μέχρι το τέλους του έτους.

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles