Saturday, July 27, 2024

Στην Βρετανία ανοίγει νομική υπόθεση για 25 εκατομμύρια iPhone χρήστες λόγω του ‘Throttling’ φαινομένου

Μια υπηρεσία καταναλωτών του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε νομική αξίωση 750 εκατομμυρίων λιρών (907 εκατομμυρίων δολαρίων) κατά της Apple σχετικά με τη διαμάχη για το φαινόμενο που ονομάστηκε ‘Throttling’ ενημέρωση λογισμικού να επιβραδύνει αποτελεσματικά παλαιότερες συσκευές (μέσω του The Guardian).

Ο ερευνητής αγοράς Justin Gutmann κατέθεσε την αξίωση στο Cometition Appeal Tribunal του Ηνωμένου Βασιλείου ζητώντας αποζημίωση για έως και 25 εκατομμύρια κατόχους στο Ηνωμένο Βασίλειο μιας σειράς παλαιότερων μοντέλων iPhone που επηρεάζονται από την ενημέρωση που είχε κάνει η Apple.

Ο ισχυρισμός σχετίζεται με την εισαγωγή λειτουργιών διαχείρισης ενέργειας από την Apple για παλαιότερα iPhone για την αποφυγή απροσδόκητων τερματισμών κατά τη διάρκεια περιόδου αιχμής κατανάλωσης ρεύματος σε συσκευές με υποβαθμισμένες μπαταρίες. Αυτά τα χαρακτηριστικά διαχείρισης ενέργειας οδηγούσαν στα iPhone να έχουν χαμηλότερες επιδόσεις.

Ο Gutman ισχυρίζεται ότι η Apple παρουσίασε τις λειτουργίες για να συγκαλύψει το γεγονός ότι οι μπαταρίες του iPhone δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις επεξεργασίας iOS και ότι αντί να ανακαλέσει προϊόντα ή να αντικαταστήσει μπαταρίες, η Apple ώθησε τους χρήστες να κατεβάσουν τις ενημερώσεις λογισμικού.

Αν και παρουσιάστηκαν στις αρχές του 2017, οι δυνατότητες διαχείρισης ενέργειας δεν δημοσιοποιήθηκαν ευρέως μέχρι τα τέλη του 2017, με αποτέλεσμα πολλοί πελάτες να αισθάνονται εξαπατημένοι από την Apple.

Η Apple ζήτησε συγγνώμη την ίδια χρονιά που δεν εξήγησε καλύτερα πώς η υγεία της μπαταρίας θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοση. Έκτοτε έχει εφαρμόσει μια πολιτική που προσφέρει αντικαταστάσεις μπαταριών χωρίς ερωτήσεις σε χαμηλή τιμή για συσκευές εκτός εγγύησης.

Ο ισχυρισμός του Gutman σχετίζεται με τα μοντέλα iPhone 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, SE, 7, 7 Plus, 8, 8 Plus και iPhone X. Αναζητά αποζημίωση για κάθε μοντέλο που ανήκει και αποτελεί αξίωση εξαίρεσης, που σημαίνει ότι οι πελάτες δεν θα χρειαστεί να συμμετάσχουν ενεργά στην υπόθεση για να ζητήσουν αποζημίωση.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.