14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Το iPadOS 16 περιλαμβάνει εσωτερική λειτουργία για τη δοκιμή Stage Manager σε παλαιότερα iPad

    Εν μέσω της διαμάχης γύρω από το Stage Manager και τις απαιτήσεις υλικού του, μια έρευνα αποκάλυψε ότι το iPadOS 16 στην πραγματικότητα περιλαμβάνει μια εσωτερική λειτουργία που επιτρέπει στην Apple να δοκιμάσει τη λειτουργία πολλαπλών εργασιών σε iPad που δεν διαθέτουν τσιπ M1.

    Ο κώδικας που βρέθηκε από το 9to5Mac στο λογισμικό beta αναφέρεται σε μια εσωτερική ρύθμιση που επιτρέπει το “Chamois” (το κωδικό όνομα του Stage Manager) για “Legacy Devices”, ή με άλλα λόγια, τα μοντέλα iPad που δεν διαθέτουν τον επεξεργαστή M1.

    Η ύπαρξη της εσωτερικής λειτουργίας αντιστοιχεί στα σχόλια που έκανε ο επικεφαλής μηχανικής λογισμικού της Apple, Craig Federighi σε πρόσφατη συνέντευξη στο Forbes, στην οποία είπε ότι οι εσωτερικές δοκιμές είχαν αποκαλύψει ότι τα iPad εκτός M1 δεν μπορούσαν να προσφέρουν την εμπειρία Stage Manager που στόχευε η Apple.

    Όπως είχε δηλώσει:

    «Ξεκινήσαμε μερικά από τα πρωτότυπα μας που αφορούσαν αυτά τα συστήματα και φάνηκε από νωρίς ότι δεν μπορούσαμε να προσφέρουμε την εμπειρία που σχεδιάζαμε μαζί τους», είπε. “Σίγουρα, θα θέλαμε να φέρουμε οποιαδήποτε νέα εμπειρία σε κάθε συσκευή που μπορούμε, αλλά επίσης δεν θέλουμε να συγκρατήσουμε τον ορισμό μιας νέας εμπειρίας και να μην δημιουργήσουμε την καλύτερη βάση για το μέλλον σε αυτήν την εμπειρία. Και πραγματικά αυτό έγινε αποκλειστικά χτίζοντας πάνω στο M1.”

    Η ύπαρξη της εσωτερικής λειτουργίας για τη δοκιμή του Stage Manager σε παλαιότερα iPad δεν εγγυάται ότι η δυνατότητα λειτουργεί σε αυτές τις συσκευές όπως σχεδίαζε η Apple, αλλά είναι πιθανό να προσθέσει λάδι στη συζήτηση σχετικά με το εάν η Apple είναι 100% ειλικρινής για την αποκλειστικότητα αυτού του χαρακτηριστικού για το τσιπ M1.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.