Ο Steve Jobs παρουσίασε στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά το iPhone τον Ιανουάριο του 2007. Η συσκευή που άλλαξε για πάντα τα κινητά αρχικά είχε ενσωματωμένη μια 3.5 ιντσών πλαστική οθόνη παρόμοια με αυτή που είχαμε στα iPod. Η συσκευή όμως στο επίσημο ντεμπούτο της στην αγορά εμφανίστηκε με μια γυάλινη οθόνη.

Η σημαντική αλλαγή αυτή κοινοποιήθηκε ως μια απλή σημείωση στο δελτίο τύπου της εταιρείες 11 μέρες πριν την κυκλοφορία του iPhone στην αγορά.

Ο Jeff Williams λοιπόν, Chief Operating Officer της Apple και το άτομο που θα αναλάβει την νευραλγική θέση του Jony Ive κατά την αποχώρηση του δεύτερου από την εταιρεία αργότερα μέσα στον χρόνο, ανέφερε τι έγινε μέσα σε αυτούς τους 5 μήνες.

Μετά την παρουσίαση του iPhone ο Jobs παραπονέθηκε στην ομάδα του αλλά και στον ίδιο τον Williams ότι η οθόνη της συσκευής εμφάνισε γρατσουνιές εξαιτίας του γεγονότος ότι την είχε στην τσέπη του την περισσότερη ώρα.

Τόνισε λοιπόν πως η οθόνη έπρεπε να είναι γυάλινη και όχι πλαστική. Ο Williams τόνισε στον Jobs πως κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό αλλά μέσα στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια. Ο Jobs βέβαια ήταν ανένδοτος.

“Δεν καταλαβαίνεις τι σου λέω. Χρειαζόμαστε μια γυάλινη επιφάνεια. Πρέπει να έχει γυαλί. Δεν ξέρω πως θα τα καταφέρετε αλλά όταν το iPhone κυκλοφορήσει τον Ιούνιο πρέπει να έχει μια γυάλινη οθόνη και όχι πλαστική”

Ο Williams δέχθηκε κλήση από τον CEO της Corning Wendell Weeks του είπε:

“To αφεντικό σου με κάλεσε και που είπε πως το γυαλί μου δεν σας κάνει και πως είναι χάλια”

Ο Weeks όμως δεν το έβαλε κάτω και έτσι λίγες εβδομάδες αργότερα ο ίδιος επανήλθε με μια νέα τεχνολογία που είχε η Corning σε πειραματικό στάδιο εκείνη την περίοδο. Apple και Corning ξεκίνησαν λοιπόν έναν αγώνα με τον χρόνο έτσι ώστε να καταφέρουν να κάνουν αυτή την νέα γυάλινη επιφάνεια να δουλεύει στο iPhone.

To πρώτο Gorilla Glass λοιπόν έκανε την εμφάνιση του στο πρώτο iPhone και έτσι και οι δύο εταιρείες έκτοτε συνεχίζουν μια στενή συνεργασία.