23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πώς να εμποδίσετε εφαρμογές από το να σας καταγράφουν στην iOS 14.5

    Με το λανσάρισμα της iOS 14.5 oι εφαρμογές δεν επιτρέπεται να έχουν πρόσβαση στο IDFA ή τον tracker διαφημίσεων στο iPhone, iPad ή Apple TV χωρίς την δική σας έγκριση. Οι εφαρμογές χρησιμοποιούν το IDFA για να κάνουν καταγραφή των δεδομένων σας από διαφορετικές εφαρμογές και websites.

    Όταν πλέον μια εφαρμογή θέλει να χρησιμοποιήσει το IDFA θα δείτε ένα popup ειδοποίησης που θα αναγράφει “Allow [app] to track your activity across other companies’ apps and websites?”

    Εκεί θα έχετε δύο επιλογές είτε “Ask App Not to Track,” που θα μπολοκάρει την εφαρμογή από αυτό τον tracker διαφημίσεων ή “Allow,” που θα επιτρέπει την καταγραφή δεδομένων σας. Οι εφαρμογές έχουν την δυνατότητα να εξηγούν στον χρήστη γιατί θέλουν να έχουν πρόσβαση στο IDFA.

    Αν δεν θέλετε τώρα να έχετε κάθε φορά αυτά τα popups ειδοποιήσεων μπορείτε να μπλοκάρετε συνολικά την πρόσβαση εφαρμογών και χρήση του IDFA από τις ρυθμίσεις του iPhone σας.

    Ακολουθήστε αυτά τα βήματα:

    1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στην συσκευή σας.
    2. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε την ενότητα Privacy.app tracking transparency disable
    3. Κάντε Tap στο Tracking.
    4. Απενεργοποιήστε το διακόπτη “Allow Apps to Request to Track.”

    Ανάλογα τις προηγούμενες σας ρυθμίσεις αυτός ο διακόπτης μπορεί να είναι ήδη απενεργοποιημένος στην συσκευή σας.

    tracking disabled ios 14 5


    Οι προγραμματιστές εφαρμογών πλέον πρέπει να ακολουθήσουν αυτούς τους κανόνες της Apple και έτσι αν δεν γυρίσετε αυτόν τον διακόπτη στο off περιμένετε να έχετε αρκετά popups.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.