20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πώς να ξεκλειδώσετε το iPhone σας με το Apple Watch αν φοράτε μάσκα προστασίας

    Η iOS 14.5 έγινε διαθέσιμη σήμερα και ένα νέο μεγάλο χαρακτηριστικό της είναι η δυνατότητα να ξεκλειδώσετε το iPhone σας με το Face ID αν φοράτε μάσκα προστασίας, αρκεί να έχετε στον καρπό σας και το Apple Watch.

    H Apple παρουσίασε το Face ID βιομετρικό τρόπο αναγνώρισης του χρήστη πίσω τον Νοέμβριο του 2017 με το λανσάρισμα του iPhone X προσφέροντας με αυτό τον τρόπο έναν ευκολότερο τρόπο ξεκλειδώματος της συσκευής από το δαχτυλικό αποτύπωμα.

    Με την πανδημία όμως και την χρήση της μάσκας προστασίας αυτός ο τρόπος ξεκλειδώματος δεν ήταν πλέον ο πιο ιδανικός ειδικά σε περιπτώσεις που οι χρήστες ήθελαν να ξεκλειδώσουν την συσκευή τους σε ένα δημόσιο χώρο.

    Η Apple απάντησε σε αυτό φέρνοντας ένα νέο χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους iPhone χρήστες που φοράνε το Apple Watch τους να μπορούν να ξεκλειδώσουν το iPhone τους μέσω του Face ID.

    Η διαδικασία είναι παρόμοια με το ξεκλείδωμα ενός Mac με το Apple Watch. Όταν η συσκευή ξεκλειδώσει με επιτυχία ο χρήστης λαμβάνει μια δόνηση και μια ειδοποίηση στο Apple Watch του. Να τονίσουμε πως το Apple Watch ξεκλειδώνει το iPhone όταν φοράτε μάσκα αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνει αυθεντικοποίηση σας για το Apple Pay ή για App Store αγορές.

    Τι θα χρειαστείτε

    • ‌iPhone‌ X ή νεότερη συσκευή με Face ID
    • Apple Watch Series 3 ή νεότερο μοντέλο
    • iOS 14.5 η νεότερη έκδοση εγκατεστημένη στο ‌iPhone‌
    • watchOS 7.4 η νεότερη έκδοση εγκατεστημένη στο Apple Watch

    Πώς να ρυθμίσετε το ξεκλείδωμα του iPhone μέσω Apple Watch

    1. Πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις – Settings του iPhone σας
    2. Επιλέξτε Face ID & Passcode.
    3. Τοποθετήστε το passcode.
    4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και βρείτε το “Unlock With Apple Watch” εν συνεχεία γυρίστε τον διακόπτη σε θέση ON
      settings

    Πώς να ξεκλειδώσετε το iPhone με το Apple Watch

    Για να χρησιμοποιήσετε το Apple Watch ώστε να ξεκλειδώσετε το iPhone σας αυτό πρέπει να βρίσκεται κοντά και στο καρπό σας, να είναι ξεκλείδωτο και να έχει προστασία μέσω passcode. Αν δεν έχετε βάλει passcode στο Apple Watch σας ακόμη πηγαίνετε στην Watch εφαρμογή στο iPhone και επιλέξτε Passcode -> Turn Passcode On, και βάλτε τον κωδικό που θέλετε.

    watch


    Την πρώτη φορά που θα δοκιμάσετε να ξεκλειδώσετε το iPhone σας με το Apple Watch όταν φοράτε μάσκα το iPhone θα σας ζητήσει να βάλετε το passcode σας. Μόλις το κάνετε αυτό όλες οι επόμενες προσπάθειες ξεκλειδώματος θα γίνονται αυτόματα και θα έχετε μια δόνηση στον καρπό σας για κάθε επιτυχές ξεκλείδωμα. Αν αφαιρέσετε το Apple Watch από τον καρπό σας την νύχτα για παράδειγμα για να το φορτίσετε θα χρειαστεί να βάλετε εκ νέου το passcode σας.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.