22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πως το Apple Watch έσωσε την ζωή εφήβου από βέβαιο θάνατο

    Apple-Watch-Heart-Monitor-780x570

    Ένας έφηβος επέλεξε να πάει άμεσα στα επείγοντα περιστατικά του νοσοκομείου της περιοχής του όταν οι καρδιακοί παλμοί που έδειχνε το Apple Watch του τον έκαναν να ανησυχήσει ιδιαίτερα.

    Η απόφαση του αυτή τον έσωσε και από βέβαιο σχεδόν θάνατο.

    Ο 17χρονος Paul Houle, ποδοσφαιριστής, αγόρασε ένα Apple Watch πριν λίγες ημέρες και πριν ξεκινήσει τις προπονήσεις με την ομάδα του. Μετά από δύο έντονες προπονήσεις την ίδια μέρα παρατήρησε πως ο καρδιακός του παλμός ήταν σταθερός στους 145 χτύπους παρά το γεγονός πως είχε σταματήσει τις ασκήσεις εκείνη την ώρα.

    “Ηταν η πρώτη μέρα. Η πρώτη προπόνηση ήταν από τις 10 μέχρι τις 12 και η δεύτερη από τις 15.00 μέχρι τις 17.00. Κατά την δεύτερη προπόνηση αντιμετώπισα πρόβλημα με την ανάσα μου και ξεκίνησα να έχω ένα πόνο στην πλάτη που τελικά οδήγησε στην κατάρρευση των νεφρών μου” αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Οι γιατροί και μετά την απόφαση του νέου να πάει στα επείγοντα διέγνωσαν σοβαρό πρόβλημα μιας και η προπόνηση είχα άμεση επίπτωση στου μυείς του νέου που δεν άντεξαν την πίεση.

    Ο νέος κοιτώντας το Apple Watch του ξεκίνησε να ανησυχεί και έτσι άμεσα πήγε στον γιατρό της ομάδας που επιβεβαίωσε ως όντως οι καρδιακοί του παλμοί δεν ήταν φυσιολογικοί.

    Στο νοσοκομείο οι γιατροί του είπαν πως αν δεν είχε πάει άμεσα στα επείγοντα τότε στην προπόνηση της επόμενης ημέρας υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να χάσει τον έλεγχο από όλους τους μυείς του και να πεθάνει στα μέσα της άσκησης που θα έκανε.

    “Είμαι ευγνώμων πραγματικά στο Apple Watch μιας και ήταν η αφορμή για να σωθεί η ζωή μου” αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles