14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Πρώην υπεύθυνος για την Siri αναφέρει πως οι ψηφιακοί βοηθοί δεν είναι αυτό που υπόσχονται ακόμη

    Ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος πίσω από την Siri και τις προσπάθειες της Apple για αυτή την ψηφιακή βοηθό ανέφερε πρόσφατα πως οι ψηφιακοί βοηθοί δεν είναι ακόμη αυτό που υπόσχονται.

    Ο Bill Stasior έφυγε από την Apple νωρίτερα μέσα στον χρόνο αφήνοντας την ομάδα της Siri χωρίς αντιπρόεδρο εκείνη την στιγμή.

    Στο Business Insider ανέφερε πως οι ψηφιακοί βοηθοί αυτή την στιγμή δεν κάνουν αυτό που πραγματικά θέλουμε.

    “Ο Stasior ενσωματώθηκε στην Apple το 2012 και οδήγησε την ομάδα της Siri μέχρι και πρόσφατα που αποχώρησε από την εταιρεία. Σήμερα οι ψηφιακοί βοηθοί κάνουν τα πάντα από το να ανοίγουν την καφετέρια με το που χτυπήσει το ξυπνητήρι μέχρι του να κάνουν κρατήσεις στο αγαπημένο μας εστιατόριο. Αλλά ο μεγαλύτερος τρόπος για να εξελιχθούν και να βελτιωθούν τα επόμενα 3 με 5 χρόνια είναι πολύ απλός: Να γίνουν καλύτεροι στο να μας καταλαβαίνουν και να αντιλαμβάνονται τον τρόπο με τον οποίο μιλάμε. “Κατά την προσωπική μου άποψη καμία ψηφιακή βοηθός κάνει ότι υπόσχεται και ειδικά σε ότι έχει να κάνει με το πως αντιλαμβάνονται την ομιλία μας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Stasior. “Νομίζω πως ο καθένας σήμερα μαθαίνει ποιες εντολές λειτουργούν με τις ψηφιακές βοηθούς και ποιες δεν λειτουργούν. Αν και πάνω σε αυτό έχουμε μια γρήγορη βελτίωση πάρα αυτά υπάρχει τεράστιος χώρος για εξέλιξη σε αυτό τον τομέα””

    Ο ίδιος πιστεύει πως ο μεγαλύτερος σκόπελος που πρέπει να ξεπεραστεί είναι του να μπορέσουν οι χρήστες να ρωτούν οποιαδήποτε ερώτηση ή να δώσουν κάποια εντολή με τρόπο φυσικό προς την γλώσσα του και η ψηφιακή βοηθός να αντιλαμβάνεται τι θέλει να πει.

    Στο τομέα δε αναγνώρισης διαφορετικών χρηστών από την φωνή τους η Apple έχει μείνει πίσω μιας και αυτό το χαρακτηριστικό έρχεται στην Siri με το iOS 13 ενώ Amazon και Google το είχαν ενσωματώσει στις δικές τους ψηφιακές βοηθούν από το 2017.

    Φήμες θέλουν την Amazon να δουλεύει πάνω σε ένα project που θα εκπαιδεύσει την Alexa να αντιλαμβάνεται τα ανθρώπινα συναισθήματα από τον τόνο της φωνής του χρήστη.

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles