20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να αναγκάσει την Apple να κατασκευάσει iPhones με αφαιρούμενες από τους χρήστες μπαταρίες

    Μια νέα πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να αναγκάσει την Apple να κατασκευάσει iPhone με αφαιρούμενες μπαταρίες με την έννοια ότι ένας χρήστης θα μπορεί εύκολα και γρήγορα να κάνει αντικατάσταση της μπαταρίας της συσκευής όταν αυτή δεν έχει άλλη αυτονομία να δώσει.

    Αυτό μπορεί να θυμίζει σε πολλούς τα πρώτα χρόνια των smartphones όπου πολλοί κάτοχοι είχαν στην κατοχή τους περισσότερες από μια μπαταρίες που εύκολα μπορούσαν να αλλάξουν από το πίσω μέρος των συσκευών αυτών.

    Η νομοθεσία αυτή θα αφορά όλους τους κατασκευαστές που πουλάνε smartphones στην EE και στις 27 χώρες αυτής.

    Η Apple ήδη έχει εκφράσει την αντίδραση της σε μια άλλη πρόταση της ΕΕ που θέλει να δημιουργήσει μια ενιαία θύρα φόρτισης για όλες τις συσκευές. Αυτό θα σημαίνει πως η Lightning θύρα της Apple θα είναι παράνομη… Βέβαια να τονίσουμε πως οι προτάσεις αυτές για να νομοθετηθούν και να μπουν σε ισχύ επίσημα χρειάζονται κάποια χρόνια σε σημείο που η Apple μπορεί να μην έχει καθόλου θύρες φόρτισης στις συσκευές της και να βασίζεται αποκλειστικά στην ασύρματη φόρτιση για αυτές.

    Μια νομοθεσία όμως που θέλει τους καταναλωτές να μπορούν να αλλάζουν από μόνοι τους γρήγορα και εύκολα την μπαταρία των συσκευών τους θα είναι μεγαλύτερος πονοκέφαλος για την Apple. Πέρα από τον ενιαίο σχεδιασμό των iPhones που θα δεχόταν πλήγμα μια μπαταρία που θα μπορούσε εύκολα να αφαιρεθεί από τον χρήστη θα δημιουργούσε θέματα και στην αδιαβροχοποίηση των συσκευών. Για να μην μιλήσουμε για μια εντελώς νέα σχεδίαση στις πλακέτες των συσκευών της Apple.

    To TechRadar τονίζει πως η παραπάνω πρόταση δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη επίσημα στο κοινοβούλιο της ΕΕ.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles