19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πραγματικά τεστ του 5G δικτύου δείχνουν την απίστευτη ταχύτητα του αλλά και τα θέματα που έχει

    Οι φίλοι του iPhone θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2020 για την πρώτη 5G συσκευή αλλά αυτό ίσως δεν είναι τόσο κακό. Ναι εντάξει δεν μιλάμε για το πότε ένα τέτοιο δίκτυο θα γίνει διαθέσιμο στην χώρα μας αλλά πάρα αυτά τα πρώτα 5G πραγματικά test δείχνουν κάποια σοβαρά θέματα που έχει.

    Ο Daniel van Boοm της CNET έκανε μια σειρά από τεστ στην Αυστραλία όπου ο πάροχος Telstra προσφέρει 5G υπηρεσίες σε ορισμένες περιοχές του Sydney.

    Τα καλά νέα είναι πως στο θέμα ταχύτητας απλά είναι εντυπωσιακό όταν πιάνει την μέγιστη απόδοση του.

    “Έκανα κλικ για λήψη. Είδα λίγο το Twitter μου απάντησα σε ένα email και ύστερα από 5 λεπτά και 54 δευτερόλεπτα, το PUBG, ένα 2.04 GB παιχνίδι ήταν έτοιμο για να ξεκινήσω να παίζω. Η ταινία Wine Country έγινε λήψη από το Netflix σε 92 και 85 δευτερόλεπτα στο V50 και Reno 5G δίκτυο αντίστοιχα.”

    Οι ταχύτητες λοιπόν αυτές απλά ακούγονται αυτή την στιγμή εξωπραγματικές…. αλλά υπάρχει και ένα μεγάλο ΑΛΛΑ.

    Περιορισμοί στην εμβέλεια

    Υπάρχει σοβαρός περιορισμός στην εμβέλεια τον σταθμών αναμετάδοσης του 5G σήματος και ο χάρτης του Sydney παρακάτω με την κάλυψη του 5G δικτύου στο τέλος Ιουνίου είναι μια καλή εικόνα για αυτό.

    Ακόμη και στις μωβ περιοχές που υπάρχει κάλυψη μπορεί να χάσετε την 5G υπηρεσία καθώς κινήστε από ένα οικοδομικό τετράγωνο σε ένα άλλο.

    Η ταχύτητα είναι μεγάλη αλλά έχει μεγάλες εναλλαγές 

    Όπως αναφέρει ο Boom οι πραγματικές ταχύτητες που μπορεί να πιάσει ο χρήστης στην συσκευή του μπορεί να έχει σημαντικές μεταβολές από την μέγιστη. Αυτό μάλιστα συμβαίνει την στιγμή που το 5G δίκτυο αυτό δεν έχει πάρα πολλούς χρήστες.

    Κατανάλωση Δεδομένων

    Ακόμη και αν καταφέρετε να έχετε τις υποσχόμενες ταχύτητες αυτό μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο για το πλάνο δεδομένων σας.

    “Το Randwick ήταν η πρώτη περιοχή που έκανε τα τεστ. Μετά από 25 λεπτά κάνοντας κάποια speed test, έχοντας κάνει λήψη του PUBG και 2 ταινιών από το Netflix, έλαβα ένα SMS. Αυτό με προειδοποιούσε πως είχα ήδη καταναλώσει το 50% των 20GB δεδομένων που έχω στο συμβόλαιο μου.”

    Με άλλα λόγια σε μια ώρα ο Boom θα είχε καταναλώσει το 100% των διαθέσιμων δεδομένων του που ήταν 20GB.

    Σίγουρα κάποιος δεν θα κάνει λήψη ταινιών καθημερινά μέσω cellular συνδεσιμότητας αλλά το γεγονός πως κάποιος θα έχει ταχύτερη σύνδεση αυτόματα σημαίνει πως θα μπορεί να κάνει περισσότερα και έτσι η διαχείριση του πακέτου δεδομένων αποκτάει μια κομβικής σημασίας εξέλιξη.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles