20.1 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πηγαίος κώδικας της tvOS 14.5 beta δείχνει πως 120Hz υποστήριξη έρχεται σε νέο Apple TV μοντέλο

    Ακούμε φήμες πως ένα επόμενης γενιάς Apple TV θα γίνει διαθέσιμο εδώ και ένα χρόνο και παρόλο που έχουμε και αποδείξεις πως η Apple δουλεύει πάνω σε κάτι τέτοιο η ημερομηνία κυκλοφορίας αυτής της νέας συσκευής παραμένει άγνωστή. Πάρα αυτά το 9to5Mac βρήκε αναφορές για μια 120Hz υποστήριξη στην tvOS 14.5 beta έκδοση κάτι το οποίο δεν είναι συμβατό με τα τωρινά μοντέλα του Apple TV εξαιτίας περιορισμών του hardware.

    Πολλαπλές αναφορές λοιπόν για “120Hz” και “supports120Hz” έχουν προστεθεί στον πηγαίο κώδικα της τελευταίας beta. Πιο συγκεκριμένα αυτές οι αναφορές βρίσκονται στο PineBoard που είναι η κωδική ονομασία για το σύστημα που ελέγχει την Apple TV διεπαφή – κάτι αντίστοιχο με το SpringBoard του iPhone και iPad. Αυτό λοιπόν σημαίνει πως η Apple σίγουρα κάνει τεστ πάνω σε αυτό το χαρακτηριστικό.

    Το Apple TV 4K δεν υποστηρίζει 120Hz ακόμη και με αναβάθμιση στο λογισμικό και αυτό γιατί έρχεται με μια HDMI 2.0 θύρα που έχει περιορισμό την 4K ανάλυση στα 60Hz. Για να ενεργοποιηθεί η 4K ανάλυση στα 120Hz χρειάζεται μια HDMI 2.1 θύρα.

    Ο μεγαλύτερος ρυθμός ανανέωσης σημαίνει πως η διεπαφή του χρήστη θα είναι πιο ομαλή ενώ θα επωφεληθούν και οι τίτλοι παιχνιδιών από αυτό. Βέβαια ο χρήστης θα πρέπει να έχει μια αντίστοιχη συμβατή τηλεόραση.

    Πίσω το 2019 είχαμε την φήμη πως ένα νέο Apple TV μοντέλο είναι στα σκαριά από την Apple με μια HDMI 2.1 θύρα. Την ίδια περίοδο ο leaker Longhorn είχε αναφέρει πως ένα νέο Apple TV με την κωδική ονομασία Apple TV 11,1 θα ερχόταν με ένα A12 επεξεργαστή. Περισσότερες αναφορές για αυτό το μοντέλο είχαμε και στην tvOS 13.4 beta αλλά η Apple δεν το κυκλοφόρησε ποτέ.

    Πιο πρόσφατα το Bloomberg ανέφερε πως ένα αναβαθμισμένο Apple TV όντως έρχεται μέσα στο 2021.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.