19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Περισσότερες ενδείξεις για την χρήση 5nm chips στα 2020 iPhones

    Υπάρχουν ήδη πολλές αναφορές που δείχνουν πως τα 2020 iPhones θα χρησιμοποιήσουν chips 5nm αρχιτεκτονικής και μια σημερινή δήλωση της TSMC ενισχύει ακόμη περισσότερο αυτό το γεγονός.

    Η Apple είχε τονίσει με περηφάνια πως το A12 chip που χρησιμοποιήθηκε σε όλα τα 2018 iPhones χρησιμοποιούσε μια αρχιτεκτονική 7nm. Αυτό γιατί ήταν τα πρώτα smartphones στην αγορά με έναν τέτοιο επεξεργαστή. Να υπενθυμίσουμε πως όσο μικρότερα είναι τα nm τόσο μικρότερες είναι οι αποστάσεις των εξαρτημάτων του επεξεργαστή και το μέγεθος τους κάτι το οποίο σημαίνει πως έχουμε καλύτερες αποδόσεις και καλύτερη απόδοση ενεργειακά.

    Αναμένουμε πως ο Α13 επεξεργαστής των iPhones που θα ανακοινωθούν φέτος να βασίζεται και αυτός σε μια 7nm αρχιτεκτονική με την διαφορά πως θα έχουμε την χρήση μιας νέα τεχνολογίας γνωστής με την ονομασία EUV – Extreme Ultraviolet Lithography. Αυτό σημαίνει πως και φέτος τα iPhone θα είναι πιο ισχυρά ακόμη και από σημερινά laptops.

    Μια αρχιτεκτονική όμως στα 5nm θα είναι ένα τεράστιο άλμα. Είχαμε ακούσει πίσω τον Απρίλιο πως η TSMC είχε καταφέρει να φέρει στην πράξη μια τέτοια αρχιτεκτονική και πως αυτή θα χρησιμοποιούνταν σε πελάτες της, φυσικά μέσα σε αυτούς και η Apple.

    H TSMC τον περασμένο μήνα επιβεβαίωσε πως ετοιμάζεται για τα 5nm chips αλλά δεν είχε δώσει κάποια ένδειξη για το αν όλα θα ήταν έτοιμα για μια μαζική παραγωγή τους το 2020.

    Αυτό άλλαξε όμως σήμερα όταν και η εταιρεία ανέφερε στους επενδυτές της πως στοχεύει για μια 5nm chip παραγωγή για το πρώτο μισό του 2020 που φυσικά συμπίπτει άριστα με το κλασικό χρονοδιάγραμμα της Apple για τα iPhones.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles