Ο Tim Cook και μέσω του λογαριασμού του στο Twitter έστειλε τα συλλυπητήρια του για τα θύματα της όπως όλα δείχνουν εμπρηστικής επίθεσης σε ένα από τα μεγαλύτερα animation στούντιο του κόσμου. Η πυρκαγιά που ξέσπασε σκότωσε 33 ανθρώπους…..

“Η Kyoto Animation είναι σπίτι μερικών από των μεγαλύτερων ταλαντούχων και οραματιστών. Η επίθεση που έγινε είναι μια τραγωδία που νιώθουμε όλοι και εκτός Ιαπωνίας”.

Ο απολογισμός της πυρκαγιάς στο στούντιο animation στο Κιότο έφθασε τους 33 νεκρούς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της έρευνας των χώρων του κτιρίου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10.30 τοπική ώρα και σβήστηκε τρεις ώρες αργότερα, αν και άσπρος καπνός συνέχιζε να βγαίνει από τα παράθυρα του κτιρίου, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκα από την ιαπωνική τηλεόραση.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK μετέδωσε ότι η αστυνομία συνέλαβε έναν 41χρονο άνδρα που φώναξε «θα πεθάνετε» την ώρα που έριχνε ένα υγρό που έμοιαζε με βενζίνη γύρω από το στούντιο και του έβαζε φωτιά. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ο άνδρας αυτός έχει κάποια σχέση με την εταιρεία.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη και στη συνέχεια φλόγες εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα στο κτίριο.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε δήλωσε ότι το γεγονός “είναι υπερβολικά αποτρόπαιο για να εκφρασθεί κανείς με λόγια”.