Σε μια σπάνια συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης, ο ανώτερος αντιπρόεδρος τεχνολογιών υλικού της Apple, Johny Srouji, συζήτησε τη μετάβαση της Apple στο σε δικούς της επεξεργαστές για το Mac, τις προκλήσεις της ανάπτυξης τσιπ για το Mac εν μέσω παγκόσμιας κρίσης υγείας και πολλά άλλα.
Ο Srouji εντάχθηκε στην Apple το 2008 και ανέλαβε να ηγηθεί της ανάπτυξης τσιπ για το iPhone και το 2015 ο Srouji εντάχθηκε στην ηγεσία της εταιρείας, αναφέροντας απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο Tim Cook. Μέσω της δουλειάς του που ηγείται της ομάδας που κατασκευάζει chips για όλα τα προϊόντα της Apple, η επιρροή και η σημασία της ομάδας του Srouji στην ανάπτυξη προϊόντων στην Apple αυξήθηκε σημαντικά με την πάροδο των ετών, σύμφωνα με έναν πρώην διευθυντή της Apple.
“Ένας πρώην διευθυντής μηχανικής είπε ότι η ομάδα του κ. Srouji είχε γίνει κεντρική στην ανάπτυξη προϊόντων και η επιρροή του αυξήθηκε αθόρυβα με την πάροδο των ετών, ειδικά καθώς έδειξε την ικανότητα να εξισορροπεί τις ανάγκες μηχανικής και τις επιχειρηματικές επιταγές“
Η ομάδα του Srouji αρχικά αποτελούνταν από περίπου 45 μηχανικούς, αλλά τώρα περιλαμβάνει πάνω από χίλιους διασκορπισμένους σε όλο τον κόσμο. Μια πρόκληση που η ομάδα του Srouji ήταν μοναδικά εξοπλισμένη για να χειριστεί ήταν η παγκόσμια κρίση υγείας, η οποία ώθησε την απομακρυσμένη εργασία να γίνει ο κανόνας.
“Αυτό που έμαθα στη ζωή: Σκέφτεστε μέσα από όλα τα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε και στη συνέχεια πρέπει να είστε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί και αρκετά ισχυροί για να προχωρήσετε μπροστά όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο”, δήλωσε ο κ. Srouji, ανώτερος αντιπρόεδρος τεχνολογιών υλικού της Apple, σε μια σπάνια συνέντευξη. ” Ο Covid ήταν ένα τέτοιο παράδειγμα.”
Καθώς ξεκίνησε η παγκόσμια κρίση υγείας, η Apple βρισκόταν στα στάδια επικύρωσης του τσιπ M1, του πρώτου τσιπ σιλικόνης Apple της εταιρείας για το Mac. Η διαδικασία επικύρωσης περιλαμβάνει μηχανικούς που επιθεωρούν προσεκτικά τα τσιπ, τα τρανζίστορ τους και κάθε στοιχείο. Λόγω των περιστάσεων που έκαναν αδύνατο μια τέτοια μεθοδολογία, η ομάδα του Srouji έπρεπε να δημιουργήσει κάμερες σε όλα τα εργαστήρια που στη συνέχεια θα χρησιμοποιούσαν για να επιθεωρούν εξ αποστάσεως κάθε τσιπ.
“Η καθυστέρηση της προόδου των νέων τσιπ δεν ήταν επιλογή. Έτσι, ο κ. Srouji εργάστηκε για να σχεδιάσει μια νέα διαδικασία δοκιμών από απόσταση. Η ομάδα έστησε κάμερες σε όλα τα εργαστήρια, ώστε οι μηχανικοί να μπορούν να επιθεωρούν τα τσιπ εξ αποστάσεως, ανέφεραν άνθρωποι που είναι εξοικειωμένοι με τη δουλειά. Ήταν το είδος της αλλαγής που κάποτε θα ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς από την Apple, όπου η μυστικότητα και ο έλεγχος είναι υψίστης σημασίας.”
Μια πιο τεχνική πρόκληση που αντιμετώπισε η ομάδα του Srouji ήταν η κατασκευή τσιπ σιλικόνης της Apple για ένα ευρύ φάσμα προϊόντων Mac, από το MacBook Air στο Μac Pro.
“Πρώτα απ ‘όλα, αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να παραδώσουμε καλύτερα προϊόντα;” Ο κ. Srouji είπε πάνω σε αυτή την συζήτηση. “Αυτή είναι η Νο 1 ερώτηση. Δεν έχει να κάνει με το τσιπ. Η Apple δεν είναι εταιρεία τσιπ.”
“Στη συνέχεια, ανέφερε, η ομάδα έπρεπε να καταλάβει εάν θα μπορούσε να παραδώσει και να εκτελέσει ενώ χτίζει παράλληλα υποδομές για τα chips για να χειριστεί περισσότερα προϊόντα και να προβλέψει πού πηγαίνει η τεχνολογία. Η Apple θα πρέπει να παραμείνει στην κορυφή της ανάπτυξης εξαρτημάτων για προϊόντα επόμενης γενιάς”
“Δεν το κάνω μια φορά και μετά λέω τέλος”, είπε ο κ. Srouji. “Είναι χρόνο με το χρόνο. Αυτή είναι μια τεράστια προσπάθεια.”
Πίσω από κλειστές πόρτες, ο Sroujiείναι “γνωστός για την απαίτηση σκληρών αληθειών με το αξίωμα ότι οι συναντήσεις του επικεντρώνονται σε προβλήματα, όχι σε επιτυχίες”, σύμφωνα με την έκθεση.
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTube