Ο John Sculley σχεδίασε το ‘Mac phone’ concept για τον Steve Jobs το 1984

0
200

john-sculley-640x426

Ο πρώην Apple CEO και συνεργάτης του Steve Jobs, John Sculley ανέφερε κάποια ενδιαφέρον σημεία για την ιστορία της εταιρείας σε μια πρόσφατη του συνέντευξη. Ανέφερε λοιπόν πως πίσω το 1984 ο Jobs ονειρευόταν την ιδέα ενός “Mac phone.”

Αυτό το “Mac phone” θα ήταν μια desktop συσκευή που θα λειτουργούσε σαν τηλέφωνο και θα έτρεχε μια έκδοση του λογισμικού που είχαν τότε τα Mac.

O Sculley ανέφερε πως είχε διαπιστώσει πως τα κινητά θα ήταν η επόμενη μεγάλη καινοτομία ειδικά όταν βοήθησε στην δημιουργία του Apple Newton αλλά ο Jobs ήταν ήδη ένα βήμα παραπέρα και είχε ήδη οραματιστεί πως θα έμοιαζε ένα Mac Phone και έτσι του ζήτησε να το σχεδιάσει.

“Δεν ήταν καλός στο σχέδιο, ήταν απίστευτος οραματιστής αλλά δεν μπορούσε να σχεδιάσει” αναφέρει χαρακτηριστικά στο TechCrunch o Sculley. “Από την πλευρά μου μπορούσα να σχεδιάσω μιας και είχα σπουδάσει σχέδιο. Έτσι λοιπόν ο Steve μου το περιέγραψε και εγώ το σχεδίασα” συνέχισε.

Η διαδικασία αυτή συνεχίστηκε με τον Steve να αναφέρει τι του άρεσε και τι όχι στο σχέδιο και έτσι οι δύο άντρες δημιούργησαν μια σειρά πρότυπων μοντέλων.

Το Mac Phone όμως δεν είδε ποτέ το φως της μέρας μιας και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Sculley “Δυστυχώς δεν ήταν τόσο καλό όσο το iPhone”

“H καλύτερη ερμηνεία της λέξης διάνοια είναι εκείνος ο άνθρωπος που βλέπει κάτι ως δεδομένο 20 χρόνια πριν από οποιονδήποτε άλλο” τόνισε χαρακτηριστικά ο Sculley.

Σχολιασμός στο φόρουμ