16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο App Store αντιπρόεδρος κατέθεσε στην δίκη με την Epic με email να αποκαλύπτουν ειδική πρόσβαση API σε μερικούς προγραμματιστές

    Καθώς η δίκη Apple vs. Epic συνεχίζεται σήμερα είχαμε το πρώτο υψηλόβαθμο στέλεχος της Apple που κατέθεσε και πιο συγκεκριμένο τον αντιπρόεδρο του App Store Matt Fischer.

    O Fischer έχει αυτή την θέση από το 2010 και έπειτα. Κατά την διάρκεια της κατάθεσης του ρωτήθηκε για τον ρόλο του στο App Store και όχι μόνο. Ο ίδιος εξήγησε πως η Apple για πάρα πολλά χρόνια έχει εστιάσει στην ασφάλεια του App Store ενώ αναφέρθηκε και στην App Arcade υπηρεσία, το App Store σύστημα λογαριασμών και τις απάτες κ.α.

    Επιπλέον αναφέρθηκε σε πολλές περιπτώσεις που η Apple και η Epic συνεργάστηκαν μαζί για να φέρουν τίτλους όπως το Fortnite και το Infinity Blade στο iOS.

    Emails και αποδείξεις

    Υπήρξε επίσης και ένταση σχετικά με μια σειρά emails από εσωτερικές επικοινωνίες της Apple με τον δικαστή να βάζει κάποια στιγμή φρένο στην προσπάθειες της Epic να φέρει τέτοια στοιχεία ως αποδείξεις.

    Ένα email δείχνει πως υπήρχε μια εσωτερική συζήτηση σχετικά με την Hulu και την δυνατότητα εναλλαγής πληρωμών συνδρομών από αυτή του App Store σε δικό της τρόπο. Όπως αποδείχθηκε λοιπόν η Apple έχει μια λίστα από προγραμματιστές με πρόσβαση σε στο subscription cancel/refund API. Η Apple λοιπόν είχε δώσει πρόσβαση σε αυτό το API για να βοηθήσει την Hulu στο σύστημα upgrade και downgrade πληρωμών της.

    Σε ένα άλλο εσωτερικό email ο ίδιος ο Fischer φαίνεται πως ήθελε γενικά να αποφύγει την διαφήμιση ανταγωνιστών στο App Store.

    O ίδιος βέβαια κατά την κατάθεση του τόνισε πως η Apple έχει πάρα πολλές φορές κάνει promoting σε εφαρμογές που είναι ανταγωνιστικές στο App Store.

    Όλα τα emails αυτά είναι διαθέσιμα παρακάτω:

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.