Καθώς η Wearables κατηγορία της Apple συνεχίζει να αναπτύσσεται, νέα δεδομένα από το The NPD Group δείχνει πως η επιτυχία αυτή της Apple επηρεάζει και την υπόλοιπη smartwatch βιομηχανία. Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα οι πωλήσεις των smartphones σημείωσαν αύξηση κατά 61% τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι τρεις πρώτες εταιρείες σε αυτή την κατηγορία είναι η Apple, Samsung και Fitibit που συγκέντρωσαν το 88% των πωλήσεων για αυτή την περίοδο με την Apple να είναι ξεκάθαρα ο ηγέτης.

Η μελέτη επίσης αναφέρει καθώς νέα χαρακτηριστικά υγείας προστίθενται σε αυτές τις συσκευές, όπως με το Apple Watch Series 4, αναμένεται τα smartwatches να εισέλθουν δυναμικά και σε καταναλωτές μεγαλύτερους σε ηλικία. Στην εξέλιξη αυτής της κατηγορίας ρόλο θα παίξει και ο αυτοματισμός σπιτιού. Για παράδειγμα 15% των χρηστών smartwatch το χρησιμοποιούν πλέον και για να ελέγξουν συσκευές στο σπίτι τους.

Κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του πρώτου οικονομικού τριμήνου του 2019 η Apple τόνισε πως η κατηγορία Wearables αυξήθηκε κατά 50%. Στην κατηγορία αυτή η Apple συμπεριλαμβάνει προϊόντα όπως τα Apple Watch, AirPods και HomePod.