21 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Οι περισσότεροι iPhone χρήστες θέλουν την επιστροφή του Touch ID στο iPhone 13

    Οι Apple καταναλωτές πάντα αναζητούν την επόμενη μεγάλη καινοτομία από την Apple όταν αυτή παρουσιάζει μια νέα συσκευή. Αυτό όμως μπορεί να μην ισχύει τόσο με την iPhone 13 σειρά.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της SellCell.com το χαρακτηριστικό που θέλουν να δουν φέτος στο iPhone οι καταναλωτές είναι η επιστροφή του Touch ID, της αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος που η Apple σιγά σιγά άφησε στην άκρη εξαιτίας του Face ID.

    To Touch ID έκανε την εμφάνιση του στο iPhone 5s το 2013 και αργότερα βρήκε τον δρόμο του και στο iPad και Mac. Η Apple άρχισε να αφαιρεί αυτήν την βιομετρική ασφάλεια από το iPhone το 2017 και με την έλευση του iPhone X που ήταν και η πρώτη συσκευή που ενσωμάτωσε την αναγνώριση προσώπου – Face ID.

    Ίσως ο βασικότερος λόγος για την αφαίρεση του Touch ID να ήταν πως η Apple ήθελε να καταργήσει το Home Button και να φέρει μια edge-to-edge οθόνη.

    Φέτος έχουμε φήμες πως το Touch ID επιστρέφει αλλά χωρίς κάποιο κουμπί. Το χαρακτηριστικό αυτό θα ενσωματωθεί στην οθόνη του iPhone και μάλιστα δεν θα καταργήσει το Face ID αλλά θα λειτουργεί ως εναλλακτικός τρόπος ξεκλειδώματος της συσκευής και θα προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια.

    Features iPhone 13
    These are the features people are hankering after.
    Photo: SoftCell

    Σύμφωνα με την SoftCell.com, από τους 3,000 που ρωτήθηκαν το 21% ανέφεραν το Touch ID ως το χαρακτηριστικό που θα θέλανε να δούνε περισσότερο στα νέα iPhone. Τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

    Return of Touch ID – 21%
    Higher refresh rate display (120Hz) – 17%
    Smaller notch/notch-less design – 15%
    Return of in-box charger – 12%
    Bigger battery – 11%
    Better camera features – 8.2%
    Faster processor – 6.8%
    Compact phone – 5%
    Better waterproofing – 2.2%
    Foldable design – 1%
    Removal of Lightning port – 0.8%

    Σίγουρα το μέγεθος της δημοσκόπησης αυτής δεν ήταν μεγάλο αλλά πάρα αυτά έχει ενδιαφέρον ότι το Touch ID έρχεται πρώτο με δεύτερο την πολυαναμενόμενη Pro Motion οθόνη.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.