Να αγοράσω το 13 ιντσών non Retina Macbook Pro; [Συμβουλή]

0
173

dsc06415-1343668351

Το 13 ιντσών non Retina MacBook Pro – mid 2012 μοντέλο – είναι ακόμη διαθέσιμο από την Apple. Πολλοί λοιπόν χρήστες μας έχουν ρωτήσει αν αξίζει η αγορά του σήμερα και αν θα πρέπει να προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο.

Τιμολογιακά κοστίζει $1,099 κάνοντας το το φτηνότερο MacBook Pro της αγοράς – $200 φτηνότερο από το Retina μοντέλο.

Μέσα στο εν λόγω μηχάνημα βρίσκουμε τον Inter Core i5 Ivy Bridge επεξεργαστή ο οποίος είναι μια γενιά παλαιότερος σε σύγκριση με τα τωρινά μοντέλα. Είναι επίσης συγχρονισμένος στα 2.5GHz. Χρησιμοποιεί την Intel HD Graphics 4000. O επεξεργαστής του δεν είναι τόσο καλός ενεργειακά όπως οι νεότεροι Haswell επεξεργαστές και έτσι έχουμε 7 ώρες αυτονομίας απέναντι στις 9 των Retina μοντέλων. Τα γραφικά επίσης είναι πιο αργά.

Στο βασικό του μοντέλο στην παραπάνω τιμή έρχεται με 4 GB Ram και 500 GB αποθηκευτικού χώρου – το μοναδικό πλέον μοντέλο Mac της αγοράς με ένα σκληρό δίσκο και όχι SSD.

Επίσης είναι το μοναδικό μοντέλο της αγοράς που έχει ένα εσωτερικό CD/DVD SuperDrive – οπτικό δίσκο.

Έτσι λοιπόν είναι βαρύτερος, μεγαλύτερος και πιο αργός από το Retina MacBook Pro. Άρα καλύτερα να τον προσπεράσετε;

Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ.

Το εν λόγω MacBook είναι το μόνο της Apple που μπορείτε να αναβαθμίσετε και μάλιστα πάρα πολύ εύκολα. Η RAM του μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 16 GB μιας και δεν είναι κολλημένη πάνω στην μητρική πλακέτα όπως συμβαίνει στα νεότερα μοντέλα της Apple.

O SATA επίσης σκληρός του δίσκος μπορεί να αντικατασταθεί με ένα μεγαλύτερο και πιο γρήγορο ή ακόμη και να βάλετε στην θέση του έναν SSD. Επίσης μπορείτε ακόμη και να αφαιρέσετε τον οπτικό του δίσκο και να προσθέσετε και εκεί έναν SSD δίσκο.

Με άλλα λόγια είναι η χαρά της αναβάθμισης και το τελευταίο μηχάνημα Mac στο οποίο μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο.

Δική μας συμβουλή;

Αν αγοράσετε ένα νέο Mac σήμερα καλύτερα να σκεφτείτε σοβαρά το ενδεχόμενο για έναν Retina MacBook Pro ή ένα MacBook Air.

Αν από την άλλη βρείτε μια πολύ καλή προσφορά για το απλό MacBook Pro ίσως να μην την προσπεράσετε με την μια. Με λίγα δικά σας χρήματα παραπάνω για τις αναβαθμίσεις που αναφέραμε παραπάνω μπορείτε να έχετε ένα πολύ αξιόπιστο μηχάνημα για τα επόμενα χρόνια.

Σχολιασμός στο φόρουμ