19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Νέο δημοσίευμα παρουσιάζει τις προσπάθειες της Apple για να μειώσει τις διαρροές επερχόμενων προϊόντων της

    Η Apple βασίζεται σε μια σειρά από προμηθευτές έτσι ώστε να φέρει τα προϊόντα της στην αγορά. Αυτό σημαίνει πως οι διαρροές από μια τέτοια παραγωγή αλυσίδα που επεκτείνεται σε τόσες χώρες και αφορά τόσους προμηθευτές δεν είναι κάτι αδιανόητο. Ένα νέο δημοσίευμα σήμερα παρουσιάζει τις προσπάθειες που καταβάλει η Apple ώστε να μειώσει αυτό το φαινόμενο.

    Το The Information παρουσιάζει σήμερα πως η Apple προσπαθεί να μειώσει τις διαρροές αυτές καθώς επίσης και τι έχουν κάνει κάποιοι άνθρωποι ώστε να βγάλουν κάποιες συσκευές ή εξαρτήματα / σχεδιαγράμματα από τα εργοστάσια των προμηθευτών της Apple. Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να σκάψουν και υπόγεια τούνελ για αυτό τον σκοπό!!!

    Η Apple αύξησε την ασφάλεια της όσο περισσότερο μπορούσε μετά την διαρροή που είχαμε πίσω το 2013 για το iPhone 5c. Μετά από αυτό το περιστατικό η Apple δημιούργησε μια νέα ομάδα με την ονομασία “New Product Security” που στελεχώθηκε από άτομα που είχαν δουλέψει ακόμη και στον στρατό και σε άλλες υπηρεσίες ασφαλείας της Αμερικής. Την ίδια στιγμή εξωτερικοί συνεργάτες της ξεκίνησαν να κάνουν συχνά επισκέψεις και ελέγχους ασφαλείας στους προμηθευτές της εταιρείας.

    “Πριν 6 χρόνια, ένας εργαζόμενος σε μια αποθήκη της Apple σε ένα από τους βασικούς προμηθευτές της κατάφερε και έκλεψε χιλιάδες iPhone 5c σασί πριν η συσκευή ανακοινωθεί και παρουσιαστεί επίσημα. Ο εργαζόμενος με την βοήθεια ενός από το προσωπικό ασφαλείας κατάφερε να αποφύγει τις κάμερες ασφαλείας και να φύγει από τον χώρο με ένα φορτηγό. Αυτό το περιστατικό που μέχρι πρότινος δεν είχε δημοσιοποιηθεί ήταν ένα από τα πιο σοβαρά στην ιστορία της Apple. Λίγο μετά την κλοπή αυτή φωτογραφίες του iPhone 5c ξεκίνησαν να κάνουν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο καταστρέφοντας έτσι την έκπληξη που ετοίμαζε η Apple με αυτή την συσκευή”

    Οι ομάδες ασφαλείας της Apple έκτοτε έχουν σταματήσει πολλές απόπειρες με παρόμοιο χαρακτήρα. Κάποιοι προσπάθησαν να τοποθετήσουν σχεδιαγράμματα, σασί συσκευών ακόμη και εξαρτήματα στην κυριολεξία όπου πάει ο νους σας. Από σουτιέν και παπούτσια μέχρι θήκες γυαλιών και θήκες για χαρτομάντιλα.

    Ένας εργαζόμενος έφτασε στο σημείο να σκάψει ακόμη και ένα μικρό τούνελ στην γωνία του δωματίου που υπήρχε ένα μηχάνημα που συναρμολογούσε σασί επερχόμενων iPhone έτσι ώστε να μπορέσει να τα περάσει από εκεί στον έξω κόσμο!!

    Η Apple από την πλευρά της είναι απίστευτα αυστηρή με τους προμηθευτές της σε τέτοια περιστατικά μιας και τα πρόστιμα που μπορεί να αξιώσει από έναν προμηθευτή της σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να φτάσουν τα εκατομμύρια δολάρια. Εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα προστίμων αποτελεί η Foxconn εξαιτίας της μακροχρόνιας σχέσης που έχει με την εταιρεία.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles