16.1 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Με την iOS 14.5 η Apple κοινοποίησε ένα βίντεο και οδηγίες που εξηγούν την Διαφάνεια ανίχνευσης εφαρμογών – Αναλυτικές Οδηγίες

    Εάν μια εφαρμογή ζητά να ανιχνεύει τη δραστηριότητά σας

    Η δυνατότητα Διαφάνεια ανίχνευσης εφαρμογών σάς επιτρέπει να επιλέγετε εάν μια εφαρμογή μπορεί να ανιχνεύει τη δραστηριότητά σας σε εφαρμογές και ιστότοπους άλλων εταιρειών για σκοπούς διαφήμισης ή κοινής χρήσης με μεταπωλητές δεδομένων. 

    Με τα iOS 14.5, iPadOS 14.5 και tvOS 14.5, οι εφαρμογές πρέπει να ζητούν άδεια για να ανιχνεύουν τη δραστηριότητά σας σε εφαρμογές και ιστότοπους άλλων εταιρειών. Η ανίχνευση συμβαίνει όταν οι πληροφορίες που ταυτοποιούν εσάς ή τη συσκευή σας και συλλέγονται από μια εφαρμογή συνδέονται με πληροφορίες που ταυτοποιούν εσάς ή τη συσκευή σας και συλλέγονται σε εφαρμογές, ιστότοπους και άλλες τοποθεσίες που ανήκουν σε τρίτα μέρη για σκοπούς στοχευμένης διαφήμισης ή διαφημιστικών μετρήσεων ή όταν οι πληροφορίες που συλλέγονται κοινοποιούνται σε μεταπωλητές δεδομένων. Μάθετε περισσότερα για την ανίχνευση εφαρμογών και άλλα στοιχεία ελέγχου απορρήτου. 

    Εάν μια εφαρμογή ζητά να ανιχνεύει τη δραστηριότητά σας

    Εάν εμφανιστεί ένα αίτημα για ανίχνευση της δραστηριότητάς σας, μπορείτε να πατήσετε «Αίτημα στην εφαρμογή για μη ανίχνευση» ή «Να επιτρέπεται η ανίχνευση». Εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε όλες τις δυνατότητες της εφαρμογής, ανεξάρτητα από το αν επιτρέπετε στην εφαρμογή να ανιχνεύει τη δραστηριότητά σας.

    Ο προγραμματιστής της εφαρμογής μπορεί να προσαρμόσει εν μέρει το μήνυμα ώστε να εξηγεί τους λόγους που θέλει η εφαρμογή να ανιχνεύει τη δραστηριότητά σας. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη σελίδα προϊόντος της εφαρμογής στο App Store για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο που ο προγραμματιστής της εφαρμογής χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας.

    Εάν επιλέξετε «Αίτημα στην εφαρμογή για μη ανίχνευση», ο προγραμματιστής της εφαρμογής δεν έχει πρόσβαση στο αναγνωριστικό διαφήμισης συστήματος (IDFA), που χρησιμοποιείται συχνά για την ανίχνευση. Επίσης, η εφαρμογή δεν επιτρέπεται να ανιχνεύει τη δραστηριότητά σας χρησιμοποιώντας άλλες πληροφορίες που ταυτοποιούν εσάς ή τη συσκευή σας, όπως τη διεύθυνση email σας.

    Διαχείριση αδειών ανίχνευσης δραστηριότητας

    Μπορείτε, όποτε θέλετε, να αλλάξετε γνώμη και να εκχωρήσετε ή να αποσύρετε την άδεια σε μια εφαρμογή για ανίχνευση της δραστηριότητάς σας.

    1. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις Απορρήτου για να δείτε μια λίστα εφαρμογών που έχουν ζητήσει να ανιχνεύουν τη δραστηριότητά σας. Σε iPhone, iPad ή iPod touch, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Ανίχνευση. Σε Apple TV, μεταβείτε Ρυθμίσεις > Γενικά > Απόρρητο > Ανίχνευση. 
    2. Πατήστε για ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση της άδειας για ανίχνευση για μια συγκεκριμένη εφαρμογή.

    Εάν απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση «Επιτρέπεται σε εφαρμογές να ζητούν άδεια για ανίχνευση» στις ρυθμίσεις απορρήτου, δεν θα εμφανίζονται πλέον μηνύματα από εφαρμογές που θέλουν να ανιχνεύουν τη δραστηριότητά σας. Κάθε εφαρμογή που ζητά άδεια ανίχνευσης ενώ είναι απενεργοποιημένη αυτή η ρύθμιση θα αντιμετωπίζεται όπως αν είχατε πατήσει «Αίτημα στην εφαρμογή για μη ανίχνευση». Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να ζητήσετε από όλες τις εφαρμογές που είχατε επιτρέψει την ανίχνευση να σταματήσουν να ανιχνεύουν τη δραστηριότητά σας. Ή μπορείτε να επιτρέπετε μόνο στις εφαρμογές που είχατε ήδη εκχωρήσει άδεια να συνεχίσουν την ανίχνευση της δραστηριότητάς σας. 

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.