23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Μελέτη: Το macOS malware εκτοξεύτηκε το 2020, αλλά παραμένει ελάχιστο σε σύγκριση με αυτό των Windows

    Μια νέα μελέτη πάνω σε θέματα κακόβουλου λογισμικό για την περίοδο του 2020 αναφέρει πως οι απειλές για το λογισμικό της Apple εμφάνισαν μια τεράστια αύξηση της τάξης του 1,100% σε σύγκριση με το 2019. Στο συνολικό όμως πλαίσιο των κακόβουλων λογισμικών αυτό ήταν λιγότερο του 1% σε σύγκριση με το ότι παρατηρήθηκε στα Windows για την ίδια περίοδο.

    Μια νέα έκθεση της Atlas VPN αναφέρει σήμερα πως βρήκε έναν μεγάλο αριθμό malware που σχεδιάστηκε για το macOS το 2020.

    Συνολικά εντοπίστηκαν 674,273 νέα malware για το Mac αλλά αυτό που είναι πιο ανησυχητικό είναι η αύξηση τους σε σύγκριση με το 2019.

    Έτσι το 2019 αυτός ο αριθμός ήταν μόλις 55,556 δείχνοντας μια αύξηση της τάξης του 1,092%.

    “Μέρος σε αυτή την αύξηση των απειλών αποτελεί το γεγονός πως πλέον κακόβουλο λογισμικό μπορεί να δημιουργηθεί ευκολότερα από ποτέ. Οι hackers στις μέρες μας δεν χρειάζεται να είναι άριστοι στον προγραμματισμό ειδικά μιας και κάποιοι μπορούν να αγοράσουν κακόβουλο κώδικα πολύ εύκολα και εν συνεχεία να ορίσουν εκείνοι τις παραμέτρους που θέλουν και έτσι να εξάγουν έναν νέο κακόβουλο λογισμικό.”

    Ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως οι αριθμοί για το 2021 παραμένουν χαμηλά ως τώρα – μόλις 2,474 κακόβουλα λογισμικά.

    Προς σύγκριση τα Windows έχουν πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα σε ότι αφορά το malware. Η έρευνα αποκάλυψε 91 εκατομμύρια νέες απειλές το 2020 δηλαδή 135x φορές περισσότερες από ότι στο macOS.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.