19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple έχει μια αποκλειστική ομάδα που εντοπίζει και κάνει ενέργειες για πλαστά αξεσουάρ της που πωλούνται μέσω του Instagram και άλλου

    Τα αξεσουάρ της Apple δεν είναι σχεδόν ποτέ οικονομικά αλλά υπάρχουν αρκετοί τρίτοι κατασκευαστές που προσφέρουν παρόμοιες λύσεις και σε πιο οικονομικές τιμές. Πάρα αυτά υπάρχει μια ολόκληρη αγορά με πλαστά αξεσουάρ και η Apple κάνει πλέον ότι περνάει από το χέρι της για να κατεβάσει αυτές τις απομιμήσεις από κανάλια πώλησης.

    Σύμφωνα με μια νέα αναφορά του Bloomberg, η Apple γνωρίζει αρκετούς προμηθευτές που χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως αυτές του Facebook και του Instagram για να πουλούν απομιμήσεις δικών της αξεσουάρ. Τα πιο δημοφιλή είναι αντιγραφές από την Κίνα για προϊόντα όπως AirPods, Lightning καλώδια, φορτιστές κ.α

    Αυτά τα αξεσουάρ που κεντρίζουν το ενδιαφέρον το καταναλωτών σε μεγάλο βαθμό το κάνουν γιατί πωλούνται μέχρι και 10 φορές πιο οικονομικά από τα αντίστοιχα αυθεντικά της Apple.

    Το παράδειγμα του ερευνητή ασφαλείας Andrea Stroppa είναι χαρακτηριστικό. O Stroppa δανείστηκε από έναν φίλο του έναν iPhone φορτιστή και μετά από λίγο αυτός πήρε φωτιά ενώ φόρτιζε την συσκευή του. Όπως αποδείχθηκε κατόπιν ο φορτιστής δεν ήταν της Apple αλλά ένας πλαστός.

    Η επιχείρηση μάλιστα των πλαστών αξεσουάρ αυτή την στιγμή σε Ευρώπη και Αμερική φέρνει τεράστια έσοδα στους επιτήδειους που τα διακινούν. Αν τώρα η Facebook αναφέρει πως το να πουλήσει κάποιος ένα πλαστό προϊόν παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας πάρα αυτά ερευνητές τονίζουν πως το κοινωνικό δίκτυο αποτυγχάνει να κάνει ban όλους αυτούς που κάνουν τέτοιες ενέργειες.

    Μια έρευνα από την Ghost Data Team που κοινοποιήθηκε στο Bloomberg παρακολούθησε 163 πωλητές πλαστών αξεσουάρ της Apple στο Instagram τον τελευταίο μήνα. Το κορυφαίο σε πωλήσεις προϊόν τους ήταν μια αντιγραφή των AirPods Pro και ακολούθησαν πλαστοί MagSafe φορτιστές.

    Το σημαντικό εδώ είναι πως δεν ξέρουν όλοι ότι αγοράζουν ένα πλαστό αξεσουάρ και δεν καταλαβαίνουν επίσης όλοι το ρίσκο που έχει μια τέτοια ενέργεια. Εκπρόσωπος της Apple ανέφερε πως η εταιρεία ανησυχεί ιδιαίτερα για τα ρίσκα που μπορεί να πάρουν άθελα τους οι καταναλωτές κάνοντας χρήση τέτοιων αξεσουάρ. Μάλιστα επιβεβαίωσε πως η Apple έχει μια αποκλειστική ομάδα ανθρώπων που προσπαθούν να εντοπίσουν τέτοια κανάλια πώλησης και να τα καταργήσουν σε όλο τον κόσμο.

    “We have a dedicated team of experts constantly working with law enforcement, merchants, social media companies and e-commerce sites around the world to remove counterfeit products from the market. In the last year we have sought the removal of over 1 million listings for counterfeit and fake Apple products from online marketplaces, including Facebook and Instagram.”

    Αξίζει να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα στο Bloomberg’s website

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.