14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Μελέτη δείχνει ισχυρή ζήτηση για το iPhone 6 βάση της μεταπωλητικής του αξίας!

    H επενδυτική τράπεζα PiperJaffray, δημοσίευσε πρόσφατα μια μελέτη που βασίζεται στην αγορά μεταχειρισμένων iPhones  6 & 6 Plus στο Αμερικάνικο eBay. Σύμφωνα λοιπόν με τα ευρήματα τα τελευταία μοντέλα της Apple πωλούνται στο 72% της αρχικής τους αξίας 9 μήνες μετά την κυκλοφορία τους σε αντιπαράθεση με το 5s και το 5c που πωλούνταν στα 65% & 53% αντίστοιχα για την ίδια περίοδο.

    Μια παρόμοια τάση δείχνουν και τα νούμερα που αναλύθηκαν από το Κινέζικο Taobao -πολύ δημοφιλές site μεταπώλησης μεταχειρισμένων στην Κίνα- δείχνει ότι τα τελευταία μοντέλα μεταπωλούνται στο 73% της αρχικής τους αξίας.

    Σε σημείωμα προς τους επενδυτές, ο αναλυτής της PiperJaffray, Gene Munster είπε ότι βγάζοντας τις τιμές από τα μεταχειρισμένα iPhones “δεν είναι και επιστήμη” αλλά τα αποτελέσματα δείχνουν μια υγιή και σοβαρή ζήτηση. Οι προβλέψεις του είναι ότι η ζήτηση θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα παρόλο τον έντονο ανταγωνισμό των νέων μοντέλων Android.

    H PiperJaffray καταγράφει και αναλύει δεδομένα από το eBay και το Taobao για τις τιμές των iPhone και των Samsung Galaxy από το 2013. Για να βγάλει μια λογική τιμή, συγκεντρώνει τα τελευταία 50 κομμάτια που πωλήθηκαν την τελευταία εβδομάδα και βγάζει τον μέσο όρο τους και τον συγκρίνει με την αρχική τους αξία.

    Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα στο παρακάτω πίνακα.

    47

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles