Η Apple αντιμετωπίζει ακόμη μια μήνυση που το κατηγορητήριο της έχει να κάνει με την πώληση iMac και MacBook μοντέλων που δεν ενσωματώνουν φίλτρα σκόνης. Αυτό και σύμφωνα με την μηνυτήρια αναφορά έχει ως αποτελέσματα προβλήματα στην οθόνη και στις αποδόσεις των μηχανημάτων αυτών μεταξύ άλλων προβλημάτων.

Η μήνυση έρχεται από μια εταιρεία πονοκέφαλο για την Apple….

H νομική εταιρεία λοιπόν Hagens Berman Sobol Shapiro, έχει πάει κατά της Apple και στο παρελθόν. Μάλιστα κατάφερε να κερδίσει την υπόθεση για τα ebooks πριν μερικά χρόνια. Φυσικά κατάθεσε και μηνύσεις στην Apple πιο πρόσφατα για το θέμα του υπογχρονισμού των iPhone συσκευών.

Στην νέα μήνυση λοιπόν αυτή η εταιρεία αναφέρει ότι τα MacBook και iMac μοντέλα που έχουν πουληθεί στην αγορά από το 2013 και έπειτα δεν έχουν τα απαραίτητα φίλτρα σκόνης. Αυτό σημαίνει πως η σκόνη παραμένει εγκλωβισμένη μέσα στα μηχανήματα αυτά. Το αποτέλεσμα είναι μαύρα στίγματα στην οθόνη καθώς και μείωση των αποδόσεων της συσκευή.

“Οι χρήστες iMac και MacBook έχουν αναφέρει μαύρα στίγματα στο εσωτερικό των οθονών των συσκευών αυτών καθώς και αργές αποδόσεις ή μη λειτουργικότητα κάτι το οποίο έχει να κάνει με την έλλειψη φίλτρων σκόνης στους Apple υπολογιστές. Οι υπολογιστές λαμβάνουν αέρα για να κρυώσουν τα εξαρτήματα όπως είναι φυσιολογικό αλλά χωρίς φίλτρα η σκόνη εγκλωβίζεται στο εσωτερικό. Αυτό επηρεάζει την οθόνη και την μητρική πλακέτα των μηχανημάτων και έτσι έχουμε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα.”

Η εταιρεία αναφέρει πως η Apple δεν αναγνωρίζει αυτό το κατασκευαστικό πρόβλημα και πιέζει τους καταναλωτές να πληρώσουν πολλά χρήματα για την επιδιόρθωση των μηχανημάτων τους.