13 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Λίγες σκέψεις και πολύ κριτική για το iTunes 12.2

    apple-music-itunes-12-2

    iTunes – το ιστορικό πρόγραμμα της Apple που εδώ και πολλά χρόνια οι χρήστες του το αγαπάνε για να το μισούν. Οι λόγοι πολλοί ενώ πλέον η Apple παρουσίασε πριν λίγες μέρες την νέα έκδοση του 12.2 με την εισαγωγή του Music για Mac.

    O αρθρογράφος του iMore Peter Cohen είχε μερικές πολύ καλές σκέψεις για το τώρα αλλά και για το αύριο του προγράμματος αυτού της Apple που σας παραθέτουμε παρακάτω μιας και συμφωνούμε απόλυτα μαζί του.

    Δεν περίμενα μια μεγάλη αναβάθμιση αλλά αυτό που λάβαμε με την νέα αναβάθμιση μου θύμισε το πόσο πολύ το iTunes χρειάζεται μια μεγάλη και σημαντική αλλαγή. Μια κίνηση από την Apple που θα σηματοδοτούσε εκ νέου τον σχεδιασμό μου από την αρχή.

    Το iTunes 12.2 δεν αλλάζει καθόλου τα αισθήματα μου ως προς το λογισμικό ίσα ίσα τα ενισχύει.

    Για χρόνια οι αναγνώστες του iMore γνωρίζουν τα αρνητικά αισθήματα μου απέναντι στο iTunes. Έχω γράψει για αυτά όλα αυτά τα χρόνια και έχω αισθανθεί άσχημα για πολλά περισσότερα.

    Όσο και αν μου αρέσει η νέα υπηρεσία του Apple Music ο τρόπος με τον οποίο και αυτή έχει ενσωματωθεί μέσα στο iTunes το κάνει να έχει προβλήματα. Το iTunes συνεχίζει να ενσωματώνει όλο και περισσότερο υλικό.

    Το iTunes έχει μια αργή απόκριση, είναι παραφουσκωμένο με χαρακτηριστικά και δίνει μια άσχημη εμπειρία χρήσης στον χρήστη του. Είναι πλέον γελοίο κάτι τέτοιο να έρχεται από ένα πρόγραμμα που το έχει δημιουργήσει η Apple. H ίδια η λέξη iTunes σημαίνει πως η εφαρμογή είναι σχετική με την μουσική. Όταν το πρόγραμμα έκανε την εμφάνιση του το 2001 έκανε αυτό ακριβώς. Η Apple είχε αγοράσει μια εφαρμογή με την ονομασία SoundJam, έκανε πιο απλή την διεπαφή της και πρόσθεσε το χαρακτηριστικό του να μπορεί κάποιος να γράφει CDs. Αυτό ήταν. Μετά από 2 χρόνια η Apple θα άνοιγε το iTunes Store για να μας δώσει και ένα τρόπο να κάνουμε λήψη και να αγοράζουμε την αγαπημένη μας μουσική απ ευθείας.

    Με την πάροδο του χρόνου η Apple γεωμετρικά πρόσθεσε όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά στο iTunes. Απέκτησε την ικανότητα να παίζει ταινίες, να δείχνει show στην τηλεόραση, να δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να κάνει εγγραφή σε podcasts, αναπαραγωγή playbooks και την δυνατότητα ακρόασης Internet Radio. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έγινε το πρόγραμμα διαχείρισης όλων των iPhone και iPads.

    Επειδή το iTunes σήμερα συμπεριλαμβάνει τα πάντα από βίντεο μέχρι διαχείριση συσκευή έχει ενσωματώσει όλα αυτά έτσι ώστε να μπορεί εύκολα να λειτουργήσει και σε ένα περιβάλλον Windows. Ο αρχικός του σκοπός πλέον έχει καταπατηθεί από όλα τα άλλα και πλέον η εικόνα έχει γίνει ακόμη πιο θολή με την είσοδο σε αυτό και του Apple Music.

    Η νέα υπηρεσία του Apple Music είναι πολύ καλή και έχω ανακαλύψει νέα μουσική πολύ εύκολα και σίγουρα θα γίνω συνδρομητής.

    Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να την ευχαριστηθώ σαν υπηρεσία γιατί είναι μπλεγμένο μέσα στο iTunes.

    Για παράδειγμα το “My Music” και το “For You.” Ποια είναι η διαφορά τους; Ποια η διαφορά του “New,” και του “Recently Added”; του “Radio” και “Internet Radio”; Έχω βρει τι κάνει το καθένα αλλά δεν είχε κανένα από αυτά λογική να υπάρχει δίπλα δίπλα.

    Και αυτή είναι η διεπαφή της μουσικής αν αλλάξω στις ταινίες τότε θα βρεθώ μπροστά σε κάτι τελείως διαφορετικό.

    Το “Connect” είναι ακόμη χειρότερο. Είναι μια πολύ έξυπνη ιδέα αλλά έτσι όπως έχει υλοποιηθεί παίρνει κάποια πράγματα ως δεδομένα ότι θα τα γνωρίζω.

    Στο τέλος όλου αυτού έχουμε και το iTunes Store.

    Ιδανικά θα ήθελα η Apple θα να ξεκινήσει από το μηδέν με νέες ιδέες σε ένα χαρτί ή σε ένα νέο Xcode Project.  Να ξεχωρίσει όλα αυτά τα στοιχεία του iTunes και τις υπηρεσίες του και να δημιουργήσει ξεχωριστές εφαρμογές για το καθένα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles