19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Κοντά σε συμφωνία με την Samsung & LG για OLED οθόνες βρίσκεται η Apple

    iphonedisplay

     

    Σύμφωνα με αναφορές, η Apple βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με την LG και τη Samsung, προκειμένου να προμηθευτεί OLED οθόνες για τα επόμενης γενιάς iPhone, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το ET News. Οι OLED οθόνες, φημολογείται πως θα κάνουν την εμφάνισή τους στις συσκευές που θα αρχίσουν την κυκλοφορία τους από το 2018.

    Οι δύο Κορεάτικες εταιρείες σχεδιάζουν να δαπανήσουν $12.8 δισεκατομμύρια, προκειμένου να μπορέσουν να παράγουν αρκετές OLED οθόνες ώστε να καλύψουν τις ανάγκες της Apple για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια. Το ET News υποστηρίζει, παράλληλα, πως η Apple θα προχωρήσει στη χρηματοδότηση της LG & Samsung, προκειμένου να τους βοηθήσει σε αυτή την επένδυση. Εκτός αυτού, άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός πως η LG σκέφτεται να προχωρήσει και η ίδια στη χρήση οθονών OLED και να αντικαταστήσει τις LCD οθόνες, ώστε να μειώσει με αυτό τον τρόπο και τα κόστη παραγωγής. Από την άλλη πλευρά, η Samsung θα μειώσει την παραγωγή και διανομή οθονών κατά 30% σε σχέση με την LG.

    Τον προηγούμενο μήνα, ο Nikkei έκανε αναφορές πως η Apple σχεδιάζει να περάσει στις OLED οθόνες ξεκινώντας από το 2018, ενώ σημείωσε πως η LG & Samsung θα μοιραστεί ένα μεγάλο μερίδιο από την παραγωγή των OLED οθονών. Η LG έχει ήδη προχωρήσει σε παραγγελία μεγάλου όγκου OLED οθονών οι οποίες θα χρειαστούν για την παραγωγή των iPhone. Παράλληλα, νωρίτερα μέσα στο μήνα είχε αναφερθεί πως η Japan Display ετοίμαζε μαζική παραγωγή για οθόνες OLED, για τα iPhone που θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο 2018.

    Οι οθόνες OLED μπορούν να παρέχουν μεγαλύτερης ευκρίνειας εικόνες και πιο φωτεινά χρώματα σε σύγκριση με τις LCD. Ωστόσο, οι OLED οθόνες έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής και μεγαλύτερο κατασκευαστικό κόστος. Λέγεται, τέλος, πως η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με αυτές τις εταιρείες για να μειώσει τα κατασκευαστικά κόστη και τη χασούρα.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles