Το 1/5 των κερδών της Apple από τις υπηρεσίες της προήλθε απευθείας από την Google σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν αναλυτές της Goldman Sachs και οι οποίοι τονίζουν πως η Apple πρέπει σύντομα να παρουσιάσει μια αντίστοιχη υπηρεσία με την Amazon Prime στον χώρο των media.

H τράπεζα προειδοποιεί την Apple να σταματήσει να βασίζεται στους ανταγωνιστές της για τα κέρδη των υπηρεσιών της, μια στρατηγική που η Apple ακολουθεί για πολλά χρόνια.

Αν αναρωτιέστε γιατί όλα αυτά τα χρήματα ανταλλάσσονται μεταξύ των εταιρειών είναι γιατί η Google ακόμη καταβάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό έτσι ώστε να παραμένει η default μηχανή αναζήτησης στις iOS συσκευές.

Οι αναλυτές πιστεύουν πως μια “Apple Prime” υπηρεσία που θα περιλαμβάνει και βίντεο περιεχόμενο θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει την Apple εκ νέου στο $1 τρις αξιολόγησης της αξίας της.

Το κατά πόσο η Apple θα παρουσιάσει ένα “μπουκέτο” υπηρεσιών και σε τι τιμή παραμένει αυτή την στιγμή ένα μυστήριο. Πάρα αυτά μια streaming υπηρεσία ταινιών και τηλεοπτικών σειρών ταυτισμένη μαζί με το Apple Music αλλά και το Apple News μπορεί να λανσαριστεί από την Apple αργότερα μέσα στην χρονιά.