Η Credit Suisse προβλέπει πως η παραγωγή των smartphone θα πέσει κατά 19% αυτό το τρίμηνο

0
618

Μερικές εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Apple ότι τα κέρδη της το τελευταίο τρίμηνο του 2018 θα είναι πολύ πιο μειωμένα από ότι αρχικά είχε υπολογιστεί, η Credit Suisse πιστεύει πως αυτό το οικονομικό τρίμηνο τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο άσχημα για τους κατασκευαστές smartphones. Η τράπεζα αναμένει πως η παραγωγή των smartphones παγκοσμίως θα πέσει κατά 19%!!!

Σε μήνυμα της τράπεζας προς τους επενδυτές της που παρουσιάζει το Business Insider, οι αναλυτές της Credit Suisse αναφέρουν πως η παραγωγή των smartphone αυτό το τρίμηνο θα είναι η πιο χαμηλή από το 2013 και έπειτα.

“Σε σημείωμα στους πελάτες της η Credit Suisse αναφέρει πως η παγκόσμια αγορά των smartphones είναι σε ελεύθερη πτώση με τους αναλυτές της τράπεζας να αναφέρουν χαρακτηριστικά πως ο “πάτος δεν είναι ακόμη ορατός”. Οι αναλυτές αναφέρουν πως στους τελευταίους 3 μήνες του 2018 θα έχουμε μια πτώση της τάξης του 3% ενώ τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα στο πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2019 με την πτώση να συνεχίζεται και να φτάνει το 19%. Αν οι αναλυτές της τράπεζας επιβεβαιωθούν αυτό θα σημαίνει πως η παραγωγή των smartphones θα έχει πέσει για 5 συνεχόμενα χρόνια.”

Σε ότι αφορά την Apple σαφώς και θα επηρεαστεί από αυτή την πτώση με την Κίνα βέβαια να παραμένει πάντα ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος της εταιρείας.

Η εταιρεία και διά στόματος Tim Cook τονίζει πως δίνει ιδιαίτερα έμφαση στις υπηρεσίες της αναφέροντας πως περισσότερες έρχονται μέσα στο 2019. Επίσης αποδείχθηκε πως είναι διατεθειμένη να θυσιάσει πωλήσεις hardware για να ενισχύσει την ζήτηση υπηρεσιών όπως το Apple Music.