16 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple υποστηρίζει πως οι iOS προγραμματιστές μπορούν να προσπεράσουν το App Store μέσω της δημιουργίας web εφαρμογών

    Η Apple απάντησε στην διαμαρτυρία που έλαβε στην Αυστραλία για θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού τονίζοντας πως είναι ήδη δυνατό οι iOS προγραμματιστές να προσπεράσουν το App Store.

    Η εταιρεία υποστηρίζει πως οι προγραμματιστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν το web για να πουλούν υπηρεσίες τους όπως συνδρομές. Αναφέρει μάλιστα πως οι web εφαρμογές είναι μια πολύ καλή λύση απέναντι στις iOS εφαρμογές….

    Η Apple ζήτησε ήδη να μην συνεχιστεί η μήνυση:

    “Η διαμάχη μεταξύ Epic Games και Apple δεν είναι μια μάχη Δαβίδ εναντίων Γολιάθ που θέλει η Epic να φαίνεται προς τα έξω αλλά μάχη μεταξύ δύο Γολιάθ αναφέρει η Apple. Η εταιρεία ζήτησε από τον δικαστήριο της Αυστραλίας να μην προχωρήσει με την δίκη στην χώρα αυτά τονίζοντας πως η Epic έχει δεχτεί ξεκάθαρα τους όρους που θέλουν οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη να γίνεται στην Καλιφόρνια.”

    Το ZDNet εντόπισε επίσης μια ακόμη θέση της Apple πάνω σε αυτή την μηνυτήριο αναφορά:

    “H Apple απάντησε επιπλέον στο ελεγκτικό όργανο της Αυστραλίας αρνούμενη πως το δικό της App Store είναι το κυρίαρχο marketplace και αναφέροντας πως υπάρχουν και άλλες επιλογές για τους iOS χρήστες όπως το να πάνε σε ένα website.”

    Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ανέφερε πως οι προγραμματιστές που θέλουν να κάνουν διαθέσιμες εφαρμογές στο iPhone έχουν πάντα την επιλογή να τις δημιουργήσουν ως μια PWA εφαρμογή – Progressive Web Applications.

    “Οι πλοηγοί δεν χρησιμοποιούνται μόνο ως ένα portal διανομής αλλά και ως πλατφόρμες που μπορούν να παρουσιάσουν PWAs εφαρμογές που δεν απαιτείται να εμφανιστούν στο App Store. Οι PWAs εφαρμογές είναι διαθέσιμες σε mobile πλοηγούς και συσκευές φυσικά και στο iOS. Οι PWAs εφαρμογές είναι ουσιαστικά εφαρμογές που είναι δημιουργημένες χρησιμοποιώντας γνωστά web εργαλεία όπως το HTML 5 αλλά έχουν την εμφάνιση και την αίσθηση μιας εφαρμογής σε ένα app store. Μπορούν επίσης να έχουν ένα εικονίδιο που θα βρίσκεται στην κεντρική οθόνη της συσκευής.”

    Εδώ βέβαια έχουμε μια μεγάλη ειρωνεία μιας και ο κύριος λόγος της δημιουργίας του App Store από την Apple ήταν πως οι εφαρμογές εκεί είναι κατά πολύ ανώτερες από τις web εφαρμογές. Μετά το λανσάρισμα του iPhone το 2007 o Steve Jobs είχε αρχικά οραματιστεί πως οι προγραμματιστές θα δημιουργούσαν web εφαρμογές αλλά γρήγορα άλλαξε γνώμη και έτσι την επόμενη χρονιά είχαμε το λανσάρισμα για πρώτη φορά του App Store.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.