Η Apple ενεργά δουλεύει πάνω σε χαρακτηριστικά καταγραφής ύπνου στο Apple Watch όπως αναφέρει σήμερα το Bloomberg. Το δημοσίευμα τονίζει πως αυτά τα χαρακτηριστικά καταγραφής θα παρουσιαστούν με ένα νέο hardware αντί για μια αναβάθμιση λογισμικού.

Διαβάζουμε λοιπόν πως οι Apple εργαζόμενοι κάνουν τεστ σε χαρακτηριστικά καταγραφής ύπνου στα κεντρικά κτίρια της εταιρείας και για πολλούς μήνες τώρα με σκοπό να τα κάνουν διαθέσιμα στο Apple Watch την επόμενη χρονιά. Η Apple τυπικά παρουσιάζει νέες εκδόσεις του Apple Watch προς το τέλος του κάθε έτους.

Η Apple εξαγόρασε την Beddit πίσω το 2017 μιας εταιρεία που ειδικεύεται σε hardware καταγραφής ύπνου ενώ πουλάει το Beddit Monitor στα Apple Stores. Από την στιγμή αυτής της εξαγοράς πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν πως η Apple θα έφερνε την καταγραφή ύπνου ως χαρακτηριστικό και στο Apple Watch.

Αυτή την στιγμή η εταιρεία δεν προσφέρει κανένα χαρακτηριστικό και έτσι οι χρήστες του Apple Watch πρέπει να βασιστούν σε εφαρμογές τρίτων για αυτό το σκοπό και μέσω αυτών να συγχρονίσουν τα δεδομένα τους στην εφαρμογή Υγεία της Apple στο iPhone τους.

Στην αντίπερα όχθη ανταγωνιστές του Apple Watch όπως το Fitbit Versa υποστηρίζουν την καταγραφή ύπνου εδώ και πολλά χρόνια.

Το μεγάλο ερώτημα είναι το πως η Apple θα ξεπεράσει το θέμα της μπαταρίας της συσκευής. Αυτή την στιγμή η εταιρεία συμβουλεύει πως το Apple Watch πρέπει να φορτίζεται κατά την διάρκεια της νύχτας κάτι βέβαια που είναι εντελώς αντίθετο με ένα χαρακτηριστικό καταγραφής ύπνου του χρήστη από την συσκευή.