17.1 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Apple σκαρφάλωσε στην 3η θέση του Fortune 500

    fortune500

    H Apple σκαρφάλωσε 2 θέσεις στην λίστα Fortune 5oo φέτος – Μια λίστα που ξεχωρίζει τις καλύτερες εταιρείες με βάση τα κέρδη τους. Η Apple μεταφέρθηκε λοιπόν από την 5η θέση που κατείχε πέρυσι στην 3η φέτος αφήνοντας πίσω τόσο την Chevron όσο και και την Berkshire Hathaway.

    Το κείμενο στο περιοδικό βέβαια δεν θα λέγαμε πως γιόρταζε την κατάκτηση αυτής της 3ης θέσης…

    “Μετά από σχεδόν μια δεκαετία ανάπτυξης στα κέρδη που προήλθε αρχικά από το iPod και συνεχίστηκε με το iPhone η Apple μάλλον φαίνεται να “χτύπησε ταβάνι”. Αν και τα μεγάλα κέρδη συνεχίστηκαν τα iPhone 6S και 6S Plus οριακά κατάφεραν να ξεπεράσουν τους προκατόχους τους όταν έφτασαν στην αγορά το 2015. Την ίδια στιγμή η πτώση του iPad συνεχίστηκε χρόνο με τον χρόνο.

    Τον Απρίλιο του 2015 το Apple Watch έφτασε με ανάμεικτα συναισθήματα και κριτικές αλλά και μέτριες πωλήσεις. Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν σημαντικά και στα  έσοδα από την Ασία μιας και εκεί τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν με βάση τις αρχικές προβλέψεις.

    Όλοι πλέον περιμένουν τον επόμενο κύκλο αναβάθμισης του iPhone αλλά και τις προωθητικές κινήσεις της Apple στην Ινδία.”

    Εκεί που τα πράγματα γίνονται λίγο αισιόδοξα είναι στην αναφορά στο Project Titan – το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple – που το περιοδικό θεωρεί ότι ίσως αποτελέσει μια νέα αφετηρία για τρομερά έσοδα για την Apple.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles