Η Apple σε συνομιλίες με την Japan Display για το χτίσιμο ενός νέου $1.7 δις εργοστάσιου

0
251

Screen Shot 2015-02-21 at 02.58.02

Φήμες θέλουν την Αpple να σκέφτεται σοβαρά την συνεργασία της με την Japan Display. Μια συνεργασία για την δημιουργία ενός νέου εργοστασίου οθονών LCD που θέλει την Apple να συνεισφέρει για αυτό τον σκοπό περί τα $1.7 δις.

Αντί για μερίδιο δε σε αυτό το εργοστάσιο η Apple θα δώσει προτεραιότητα στη κατασκευή οθονών για iPhone.

Το εργοστάσιο αναμένεται να ανεγερθεί τον επόμενο χρόνο και να έχει την δυνατότητα να κατασκευάζει LTPS οθόνες που έχουν την ίδια τεχνολογία με αυτή που συναντάμε στις οθόνες των iPhone 6 και iPhone 6 Plus. Πηγές αναφέρουν πως το εργοστάσιο αυτό επίσης θα έχει την δυνατότητα και της δημιουργίας OLED πάνελ παρόμοιων με αυτών που θα δούμε στο επερχόμενο Apple Watch.

To εργοστάσιο δεν θα παρασκευάζει οθόνες αποκλειστικά για την Apple αλλά όπως καταλαβαίνουμε αν επαληθευτεί αυτή η σημαντική χρηματική συνεισφορά της Apple η εταιρεία θα έχει προτεραιότητα στην παρασκευή οθονών για μελλοντικά iPhones και όχι μόνο.

Επίσης να τονίσουμε πως το επερχόμενο εργοστάσιο της Japan Display δεν είναι το μόνο που η Apple σκέφτεται να συνεισφέρει μιας και ανάλογες συνομιλίες έχουν γίνει με την Foxconn η οποία πρόσφατα έχτισε ένα $2.6 δις εργοστάσιο “για έναν μόνο πελάτη” όπως αποκάλυψε χωρίς όμως να αναφέρει ποιον.

Σχολιασμός στο φόρουμ