Η Apple κατοχύρωσε ακόμη μια πατέντα σε μια τεχνολογία παρόμοια του Kinect για Apple TV, Mac

0
246

apple-gesture-control-patent-1024x767

Η Apple σήμερα κατοχύρωσε ακόμη ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο US Patent and Trademark Office για μια τεχνολογία αισθητήρων κίνησης τόσο σε λογισμικό όσο και hardware παρόμοια με αυτή που συναντούμε στο Kinect του Xbox One.

Η πατέντα αυτή περιγράφει “ένα τρισδιάστατο τρόπο διεπαφής και ελέγχου” δλδ στην ουσία μια διεπαφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί με το hardware της PrimeSense.

Η νέα αυτή πατέντα στην ουσία αν υλοποιηθεί θα επιτρέψει στους χρήστες να ελέγχουν από απόσταση τις διάφορες διεπαφές σε μια οθόνη με διάφορες χειρονομίες. Τα σχεδιαγράμματα που υπάρχουν σε αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple δείχνουν τον έλεγχο ενός desktop υπολογιστή αλλά επίσης θα μπορούσαν να ισχύουν και την φημολογούμενη τηλεόραση της Apple αλλά ακόμη και για ένα iPhone ή iPad.

Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως η Apple έχει εξαγοράσει την PrimeSense, την εταιρεία πίσω από το πρώτο Kinect του Xbox 360, προς $350 εκατομμύρια τον Νοέμβριο του 2013. H Αpple πέρα από την τεχνολογία και το ταλέντο της PrimeSense κατάφερε με αυτή την κίνηση να φέρει και την τεχνογνωσία του hardware της συγκεκριμένης εταιρείας.

apple-gesture-controls-1-1024x768

Στο σχεδιάγραμμα της πατέντας η Apple δείχνει έναν χρήστη να ξεκλειδώνει το Mac του με μια χειρονομία στην αέρα. Σκεφτείτε λοιπόν πως θα ήταν αν μπορούσατε να ανοίξετε το Mac σας χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογήσετε κάτι και απλά να κάνατε μια απλή χειρονομία από απόσταση. Η κάμερα της συσκευής θα μπορούσε να αναγνωρίσει το πρόσωπο σας έτσι ώστε να παρέχεται και η μέγιστη ασφάλεια.

Η Samsung έχει ενσωματώσει μια παρόμοια τεχνολογία ήδη σε κάποιες τηλεόρασης της και στο Galaxy S4 smartphone της. Δυστυχώς όμως για τον κορεατικό κολοσσό η κίνηση αυτή δεν έπιασε ποτέ και χάθηκε στα χιλιάδες χαρακτηριστικά με τα οποία φορτώνει κάθε χρόνο η εν λόγω εταιρεία τις συσκευές της.

Σχολιασμός στο φόρουμ