13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple καλείται να πληρώσει $625 εκατομμύρια στην VirnetX για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας

    Η Apple σήμερα κατηγορήθηκε ως ένοχη για την εσκεμμένη παράβαση των τεσσάρων πατεντών της εταιρείας VirnetX και κλήθηκε να πληρώσει $625 εκατομμύρια για τις διάφορες ζημιές που δημιούργησε στην εταιρεία.

    Οι πατέντες της συγκεκριμένης εταιρείας αφορούν το Virtual Private Networking (VPN) πρωτόκολλό και σύμφωνα με τις έρευνες που έγιναν από τους ειδικούς αποδείχθηκε πως οι υπηρεσίες FaceTime και iMessage της Apple, καθώς και οι συσκευές iOS που υποστηρίζουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες, έχουν παραβιάσει τα πνευματικά δικαιώματα της εταιρείας VirnetX.

    virnetx

     

    Η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Apple και της VirnetX ξεκίνησε από το 2010, όπου και η Apple κλήθηκε να αποζημιώσει την VirnetX με $368 εκατομμύρια το 2012, εφόσον η Apple αποδείχθηκε ένοχη για την καταπάτηση πνευματικής ιδιοκτησίας της VirnetX. Η συγκεκριμένη απόφαση αποσύρθηκε το Σεπτέμβριο του 2014 καθώς αποδείχτηκε πως η χρηματική ποινή είχε υπολογισθεί λάθος, ενώ μια νέα δικαστική διαμάχη που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, τέλειωσε σήμερα το απόγευμα, όπου και η Apple κλήθηκε να πληρώσει σχεδόν το διπλάσιο ποσό.

    Αρχικά, η VirnetX είχε ζητήσει αποζημίωση της τάξης των $532 εκατομμυρίων για τις ζημιές που είχα προκληθεί, ένα ποσό που όπως αποδείχθηκε, αυξήθηκε στα $625 εκατομμύρια, λαμβάνοντας υπόψιν την εσκεμμένη καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων.

    Τέλος, η Apple, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δίκτυο CNBC, άσκησε έφεση σε αυτή την απόφαση του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας πως η VirnetX χρησιμοποιήσε παραπλανητικές μεθόδους κατά τη διάρκεια της ομολογίας της. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η απόφαση του ανώτατου δικαστή των ΗΠΑ, Robert Schroeder.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles