19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η Apple ζητάει επίσημα συγνώμη για την “παύση” στις αναβαθμίσεις των Mac

    iMac-MacBook-Pro-Air-family-image-001

    Αρκεί κάποιος να μπει στο MacRumors’ Buyers Guide για να καταλάβει ότι η Apple έχει απογοητεύσει τους Mac καταναλωτές με μια σειρά από πολύ αργές αναβαθμίσεις. Μέρος αυτού του προβλήματος είναι η μεγάλη εξάρτηση της Apple από την Intel ενώ παράλληλα το πλάνο κάθε 2 χρόνια αναβάθμισης των μηχανημάτων δεν είναι οικονομικά τόσο βέβαιο για την εταιρεία.

    Η Apple στην προσπάθεια της να δώσει απαντήσεις μάζεψε τα υψηλόβαθμα στελέχη της Phil Schiller, Craig Federighi και John Ternus για μια συζήτηση για το μέλλον του Mac σε μια συνάντηση με 5 δημοσιογράφους (Matthew Panzarino, Lance Ulanoff, Ina Fried, John Paczkowski και John Gruber).

    Στην περίπτωση του Mac Pro η Apple δεν υπολόγισε σωστά τις συνέπειες που θα είχε ο νέος του τότε σχεδιασμός στους χρήστες. Ενώ λοιπόν ο σχεδιασμός αν μη τι άλλο είναι ξεχωριστός κάνει τα πράγματα δύσκολα για την Apple αλλά και για τους ίδιους τους καταναλωτές να μπορέσουν να προχωρήσουν σε μια αναβάθμιση στο εσωτερικό του με καλύτερους επεξεργαστές και κάρτες γραφικών.

    Ο Phil Schiller ανέφερε:

    “Όπως είπαμε η κίνηση μας αυτή στον σχεδιασμό πιστέψαμε πως θα ήταν ιδανική για τους περισσότερους Mac Pro χρήστες. Αυτό που είδαμε όμως ήταν πως για κάποιους ήταν ιδανικός και για κάποιους άλλους όχι. Αυτό ήταν αρκετό για να καταλάβουμε πως πρέπει να ακολουθήσουμε μια άλλη διαδρομή.  Ένα από τα καλά στοιχεία της Apple όλα αυτά τα χρόνια είναι το γεγονός ότι έχει το σθένος να παραδεχτεί όταν κάτι δεν είναι έτσι ακριβώς όπως το ήθελε και να μην φοβηθεί να το παραδεχτεί αυτό. Επιπλέον άμεσα να ψάξει για την επόμενη ιδανική λύση”

    Από την πλευρά του ο Federighi πρόσθεσε πως ο thermal core σχεδιασμός του Mac Pro έκανε το μηχάνημα να είναι δύσκολο ως προς την αναβάθμιση του.

    Η απόφαση επίσης να βάλουν στα Mac Pro dual κάρτες γραφικών δεν ήταν σωστή μιας και η βιομηχανία ξεκίνησε να τοποθετεί μια ισχυρή κάρτα γραφικών σε τέτοια μηχανήματα και όχι δύο όπως στην περίπτωση του Mac Pro.

    Πιο συγκεκριμένα ο Federighi ανέφερε:

    “Νομίζω πως κλειστήκαμε από μόνη μας σε μια γωνία με αυτό τον σχεδιασμό. Σχεδιάσαμε ένα σύστημα με μια σειρά καρτών γραφικών που εκείνη την περίοδο πιστεύαμε πως θα χρειαζόταν και σε μια αρχιτεκτονική δύο GPUs. Αυτό ήταν το όριο που είχαμε θέση. Τα μηχανήματα όμως αυτά δεν ταίριαξαν όπως περιμέναμε και ελπίζαμε σε αυτό τον σχεδιασμό. Η βιομηχανία γύρισε σε μονές GPUs και μια τέτοια αρχιτεκτονική ήταν πολύ διαφορετική από αυτή που είχαμε σχεδιάσει στα Mac Pro. Έτσι σαν σύστημα έγινε πολύ δύσκολο ως προς την αναβάθμιση του. Την ίδια στιγμή είδαμε τόσους πολλούς καταναλωτές να μεταφέρονται στο iMac και έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να λύσουμε πολλούς από τους περιορισμούς του Mac Pro στα επόμενης γενιάς iMac.”

    O Schiller επανήλθε αναφέροντας:

    “Το Mac Pro όπως αναφέραμε έχει δυσκολίες στην αναβάθμιση του και είναι κάτι που παραδεχόμαστε. Για αυτό και ζητάμε συγνώμη από τους καταναλωτές μας και λυπούμαστε που τους απογοητεύσαμε. Δεν σταματάμε όμως εδώ και έτσι ζητήσαμε από την ομάδα να σχεδιάσει εκ νέου κάτι μοναδικό που θα καλύψει στο μέλλον όλους τους Mac Pro καταναλωτές που πέρα από ισχύ θέλουν και ευκολία στην αναβάθμιση. Το Mac έχει ένα μεγάλο μέλλον στην Apple και η εταιρεία νοιάζεται πάρα πολύ για το Mac και θα επενδύσουμε για πολλά χρόνια πάνω σε αυτό. Αν κάναμε μια παύση στις αναβαθμίσεις τον τελευταίο καιρό ζητάμε πραγματικά συγνώμη – Θα φέρουμε επίσης κάτι νέο για να αντικαταστήσει το Mac Pro.”

    Όταν ρωτήθηκαν αν η Apple γνωρίζει πόσοι πολλοί καταναλωτές ξεκίνησαν να αναρωτιούνται για την διάθεση της Apple στον χώρο των Mac ο Schiller απάντησε:

    “Είναι μια λογική ερώτηση και για αυτό τον λόγο είμαστε σήμερα εδώ, ειδικά για να δώσουμε απαντήσεις σε αυτό. Πιστεύουμε στο Mac και έχουμε τρομερό ταλέντο πάνω σε αυτό τόσο στο hardware όσο και στο λογισμικό και με βάση αυτό σας αναφέρω πως έχουμε υπέροχα προϊόντα σε αυτή την κατηγορία για το άμεσο μέλλον. Τονίζω επίσης πως οι pro χρήστες είναι σημαντικοί για εμάς!”

    Για τις pro εφαρμογές της Apple ανέφερε:

    “Θέλω να τονίσω εκ νέου το πόσο σημαντικό είναι αυτό για εμάς. Τόσο με το Final Cut Pro X όσο και με το Logic Pro X έχουμε συγκεκριμένες ομάδες για αυτά τα λογισμικά που δουλεύουν αποκλειστικά πάνω σε αυτά τα δύο και προσπαθούν να ικανοποιήσουν όλους τους pro χρήστες”

    O John Ternus, που είναι υπεύθυνος για το Mac hardware ως Vice President of Hardware Engineering ανέφερε:

    “Μερικοί από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους μας δουλεύουν στο Mac. Μην πάτε μακριά όλη η εταιρεία δουλεύει στα πάντα με Macs. Μιλάμε για μια εταιρεία που αποτελείτε από Mac pro χρήστες”

    Ο Schiller τόνισε επίσης:

    “Αναγνωρίζουμε πως οι Mac χρήστες θέλουν να ακούνε περισσότερο από εμάς και εμείς θέλουμε να επικοινωνούμε καλύτερα με αυτούς. Θέλουμε να καταλάβουν το πόσο σημαντικοί είναι για εμάς και να πιστέψουν πως επενδύουμε σε νέα Macs – όχι μόνο σε νέα MacBook Pro και iMacs αλλά και στα Mac Pro.”

    Σημαντικά στοιχεία που ακουστήκαν επίσης σε αυτή την συνάντηση:

    • 15% όλων των Mac χρηστών χρησιμοποιούν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μια pro εφαρμογή
    • 30% όλων των χρηστών Mac έρχονται από μια pro αγορά
    • Το πιο δημοφιλές notebook της Apple είναι το MacBook Pro.
    • Οι επαγγελματίες στο μεγαλύτερο ποσοστό τους προτιμούν το iMac (και κατόπιν το Mac Pro).
    • Το Mac Pro στο σύνολο των πωλήσεων του Mac καταλαμβάνει μονό ποσοστιαίο ψηφίο – δηλαδή είναι κάτω του 10%
    • Mac Pro’s share of all Mac sales is a single-digit percentage.
    • Οι πωλήσεις του MacBook Pro σημειώνουν άνοδο 20% σε σύγκριση με πέρυσι
    • Οι πωλήσεις Mac συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία και κερδίζουν την βιομηχανία του PC ως προς αυτή την ανάπτυξη
    • Οι Mac χρήστες είναι σχεδόν 100 εκατομμύρια
    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles