Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που θα επιτρέπει σε επισκευαστικά κέντρα τρίτων να προσφέρουν επίσημο service σε iPhones που είναι εκτός εγγύησης. Το νέο Independent Repair Provider πρόγραμμα δίνει σε μικρότερα λοιπόν επισκευαστικά κέντρα την πρόσβαση σε αυθεντικά εξαρτήματα της Apple, εκπαίδευση και πρόσβαση ανάλογη με αυτή τον εξουσιοδοτημένων service της εταιρείας.

Η Apple αναφέρει πως ήδη έχει δεχτεί 20 τέτοια καταστήματα παγκοσμίως και περιμένει ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή στο άμεσο μέλλον.

Για τον τελικό καταναλωτή αυτό σημαίνει πως σύντομα θα υπάρχουν περισσότερα μέρη που θα μπορούν να πάνε για επισκευή τα iPhones τους και που θα είναι πιστοποιημένα από την Apple.

H Apple αναφέρει πως το πρόγραμμα αυτό στοχεύει περισσότερο για επισκευές συσκευών που είναι εκτός εγγύησης και περιλαμβάνει περιστατικά όπως σπασμένες οθόνες κ.α.

Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει αίτηση εδώ δωρεάν. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης θα πιστοποιηθούν από την ίδια την Apple η οποία θα προσφέρει στην επιχείρηση δωρεάν προγράμματα καθώς και πρόσβαση σε αυθεντικά εξαρτήματα με κόστος αντίστοιχο τον εξουσιοδοτημένων επισκευαστικών της κέντρων.