19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple δίνει επίσημη απάντηση για το θέμα της συλλογής δεδομένων τοποθεσίας των iPhone 11 Pro χωρίς την έγκριση των χρηστών

    Αυτή την εβδομάδα και όπως σας ενημερώσαμε με δημοσίευμα μας μάθαμε ότι το iPhone 11 Pro συνεχίζει να συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας ακόμη και όταν οι χρήστες έχουν απενεργοποιημένη αυτή την επιλογή. Η Apple αρχικά είχε κάνει μια πολύ γενική δήλωση αναφέροντας πως “δεν υπάρχει κάποιο θέμα ασφαλείας” και πως όλα λειτουργούσαν όπως έπρεπε. Πάρα αυτά η Apple εξέδωσε περισσότερες λεπτομέρειες μετέπειτα για τους λόγους που το iPhone 11 Pro έχει μια τέτοια συμπεριφορά τονίζοντας πως θα προστεθεί και ένας διακόπτης σε νεότερη αναβάθμιση του λογισμικού που θα εμποδίζει την καταγραφή της θέσης της συσκευής εντελώς.

    Όπως αναφέρει το TechCrunch, η Apple γνωστοποίησε τον λόγο που το iPhone 11 Pro συνεχίζει να συλλέγει δεδομένα τοποθεσίας και αυτό οφείλεται στην νέα ultra wideband τεχνολογία που ενσωματώνει.

    “Η Ultra Wideband τεχνολογία είναι ένα στάνταρ της βιομηχανίας και βάση της διεθνούς νομοθεσίας σε ορισμένες περιοχές απαιτείται να είναι ανενεργό. Τo iOS χρησιμοποιεί υπηρεσίες τοποθεσίας για να αναγνωρίσει αν το iPhone βρίσκεται σε αυτές τις απαγορευμένες περιοχές έτσι ώστε να απενεργοποιεί το ultra wideband και να συμμορφώνετε με τους κανονισμούς. Η διαχείριση των δεδομένων αυτών που συλλέγονται γίνονται και αναλύονται αποκλειστικά στην ίδια την συσκευή και η Apple δεν συλλέγει κανένα δεδομένο τοποθεσίας του χρήστη.

    Στην πρώτη απάντηση της Apple είχε γίνει αναφορά πως δεν υπάρχει κάποιος διακόπτης για να κλείσει αυτή την συμπεριφορά της συσκευής.

    Στην σημερινή δήλωση της Apple γίνεται λόγος πως σε νεότερη αναβάθμιση του λογισμικού θα εμφανιστεί ένας τέτοιος διακόπτης για να απενεργοποιεί εντελώς όλα τις υπηρεσίες δεδομένων τοποθεσίας στα iPhone 11 Pro.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles