17 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple βάζει οριστικό τέλος στην υποστήριξη του Adobe Flash στο Safari

    Το Adobe Flash, κάποτε αποτελούσε έναν από τους δημοφιλέστερους τρόπους ώστε οι πλοηγοί να προσφέρουν multimedia περιεχόμενο, αλλά πλέον είναι ουσιαστικά νεκρό. Η Apple μάλιστα βοηθάει σε αυτό αφαιρώντας τελείως την υποστήριξη του plug in του από το Safari.

    Ίσως οι πιο νέοι σε ηλικία να μην αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικός ήταν ο Adobe Flash Player τα προηγούμενα χρόνια. Αποτελούσε για παράδειγμα τον default τρόπο για να κάνει κάποιος αναπαραγωγή YouTube βίντεο μέχρι και το 2015. Υπήρξαν χιλιάδες παιχνίδια επίσης που ήταν βασισμένα πάνω σε αυτή την Flash τεχνολογία ενώ πάρα πολλά sites το χρησιμοποιούσαν ως βασικό στοιχείο της διεπαφής τους.

    Το 2010 o Steve Jobs ανοιχτά έκανε επίθεση σε αυτό το plug in συνιστώντας τα HTML5, CSS και JavaScript αντί αυτού. Η Apple επίσης ποτέ δεν υποστήριξε αυτό το plug in στα iPhone και iPad και σταμάτησε να το έχει προ εγκατεστημένο στα Macs το 2010.

    Κριτική έντονη είχε δεχτεί και από ερευνητές ασφαλείας οι οποία τόνιζαν πως η Adobe δεν μπορούσε να βρει όλα τα bugs σε αυτό το plug in και συνιστούσαν οι χρήστες να το αποφεύγουν.

    Η Adobe τελικά τα αποδέχτηκε τα παραπάνω και έτσι το 2017 υποσχέθηκε να σταματήσει να αναβαθμίζει και να διανέμει το Flash Player μέχρι και το τέλος του 2020.

    Η Apple πλέον αναφέρει πως σταματάει εντελώς την υποστήριξη του.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles